hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamir'in annesine 6 yıla kadar hapis istemi

    Pamirin annesine 6 yıla kadar hapis istemi
    expand

    3.5 yaşındaki Pamir'in İstanbul'da komşu evin havuzunda ölü bulunmasıyla ilgili olarak soruşturmayı tamamlayan savcılık, Pamir'in annesi hakkında "taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla iddianame düzenledi. Savcılık annenin 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi; baba Serdar Dikdik'in ise yargılanmasına gerek görmedi, takipsizlik kararı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıyer  Zekeriyaköy'de kaybolduktan 30 saat sonra komşu evin havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in annesi Süverce Dikdik hakkında “Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan iddianame düzenlendi.

    Savcılık, 7 ay sonra hazırladığı iddianame sonucunda anne Dikdik'in 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istiyor. Serdar Dikdik hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

    Soruşturma 7 ay sürdü

    İstanbul Cumhuriyet savcısı Levent Çağıl, küçük çocuğun ölümü üzerine 7 ay önce başlattığı soruşturmayı tamamlamak için Adli Tıp Kurumu'ndan kesin ölüm raporunu bekledi.

    Pamir'in ölüm nedeni: Suda boğulma

    Raporun gelmesi üzerine anne Süverce Dikdik hakkında iddianame düzenledi.

    Savcı Çağıl'ın iddianamede, Adli Tıp'ın Pamir Dikdik'in “Suda boğulma sonucu öldüğü"  yönünde düzenlediği rapora atıfta bulunduğu öğrenildi.

    Anneye 6 yıl hapis istendi

    Savcı Çağıl'ın, iddianamede, anne Süverce Dikdik'i, 3.5 yaşında korumaya muhtaç olan oğlu için gerekli dikkat ve özeni göstermediği belirtilerek, “Taksirle ölüme sebebiyet verme"  suçundan yargılanmasını istediği öğrenildi. Savcı Çağıl, anne Süverce Dikdik'in 2 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük Pamir'in cansız bedeni bulundu!..

    "Babanın yargılanmasına gerek yok"

    Soruşturmayı yürüten savcı Çağıl'ın, yaşı küçük olan Pamir Dikdik'in sorumluluğunun annede olduğu gerekçesi ile baba serdar Dikdik hakkında takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

    İddianame onay aşamasında

    İddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu. İddianame başsavcılık tarafından onaylanırsa Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, iddianameyi 15 gün içinde ya kabul ya da reddetmesi yönünde karar vermesi bekleniyor.

    Pamir Dikdik'in ölümü... Babanın yıkıldığı an

    Seferberlik gibi arama, istenmeyen sonuçla bitmişti

    3.5 yaşındaki Pamir Dikdik, Sarıyer Zekeriyaköy'de bulunan evlerinden 4 Nisan sabah saatlerinde çıkmıştı. Ailenin olayı duyurması üzerine yüzlerce kişi arama çalışması başlatmış, küçük çocuğun cansız bedeni, kaybolduktan 30 saat sonra komşu evin çamurlu havuzunda dalgıçlar tarafından bulunmuştu.

    Pamir'in babası konuştu: "Benzer bir acı yaşadım"

    Kayıp Nehir'in annesinden yürek burkan istek

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow