hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havva Bir'den insanlık dersi!

    Havva Birden insanlık dersi
    expand

    Rize'nin İkizdere ilçesi Şimşirli köyünde HES protesto sırasında emniyet güçlerinden şiddet gören köylülerden Havva Bir ile eşi Bahri Bir 5N1K'ya konuk oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rize'nin İkizdere ilçesi Şimşirli Köyü'nde yapılan HES inşaatında ağaç kesildiği için oturma eylemi yapan köylülere müdahale etmişti. Müdahale esnasında yaralanan köylüler duruma tepki göstermişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partsinin grup toplantısında çıkan olaylarda yaralanan Havva Bir'in bacağının fotoğrafını göstermişti.

    Bu fotoğrafın grup toplantısında gösterilmesinin ardından bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Havva Bir ile eşi Bahri Bir, 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

    "Tek suçum, evlatlarım için suyumu, ağaçlarımızı korumak" diyen Havva Bir, devlet büyüklerinin bu konuda anlayış göstermesi gerektiğini söyledi.

    "Askerler bizi hiç uyarmadı" diyen Havva Bir şöyle konuştu:

    "Bizi copladılar, anons dahi yapmadılar. Ayağımın acısını hiç hissetmedim. Köyümü, ormanımı korumaya çalışıyordum. Asla pişman olmadım. Sonuna kadar çocuklarımızın suyunu koruyacağız. Kararlıyız. Ya kanımız çıkacak ya da biz caymayacağız. Kimsenin bizim yaşamımızı elimizden alma hakkı yoktur. Beylerimiz arkamızda olmasa dahi direneceğiz. Bizim azıcık suyumuz var. Yarın çocuklarımız bize sormayacak mı? "Bir içecek suyu bile bize çok gördünüz" demeyecek mi? Başkaları rahat etsin diye başkalarının hayatlarını yıkıyorlar." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow