hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP barış mitingleri düzenleyecek

    HDP barış mitingleri düzenleyecek
    expand

    HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, barış sürecine toplumun sahip çıkması, çatışmaların son bulmasına dair güçlü bir iradenin gelişmesi için çeşitli illerde 1 Eylül Barış Günü'ne kadar mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada, son günlerde kulislerde daha çok erken seçimin konuşulduğunu, ancak HDP açısından şu anda barış süreci, çözüm ve kanın durmasının erken seçimden çok daha değerli ve kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini, gazetecilerle, demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelindiğini, CHP ile de bir görüşme yapıldığını anlatan Bilgen, bunları il mitinglerinin takip edeceğini söyledi.

    Demirtaş: ''PKK'nın misilleme taktikleri kirli''

    Van, İstanbul, Kars, Antakya ve İzmir'de söz konusu mitingler için başvuru yapıldığını aktaran Bilgen, "Farklı şehirlerde gerçekleşecek miting, panel gibi buluşmalarla barış sürecine toplumun sahip çıkması dolayısıyla çatışmaların son bulmasına dair güçlü bir iradenin gelişmesini hedefliyoruz" dedi.

    İşte Boğaz'daki yalı sayısı ve partilerin oy durumları

    Bu etkinliklerin, 1 Eylül Barış Günü'ne kadar gerçekleşeceğini anlatan Bilgen, şu ifadeleri kullandı:

    "Gerçekten bu etkinlikler, sadece bir siyasi çalışma olarak değil toplumda barış konusundaki kararlılığı göstermek ve sokağa çıkma konusundaki korkuyu yenmek. Şiddete başvurmadan ve tabii hiçbir şiddete uğramadan herkesin kendisini demokratik yollarla ifade etmesi, tepkisini, duyarlılığını ortaya koyması, Türkiye'de demokrasinin var olup olmadığını da göstermesi açısından önemli."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Biz koalisyon görüşmeleri devam ederken, süre bitmeden ve bir tehdit, alternatif olarak seçimin gösterilmesini, bu dilin kullanılmasını siyasi etik açısından doğru bulmuyoruz" diyen Bilgen, halk, koalisyon kurma görevi vermişse koalisyon kurmanın yollarının sonuna kadar, hem yasal süre açısından hem toplumsal ikna açısından, kullanılması ve değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow