hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a uçakta Kobani tepkisi

    HDP Eş Genel Başkanı Demirtaşa uçakta Kobani tepkisi
    expand

    AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, uçakla Ankara'ya seyahat ederken Kobani için düzenlenen gösterilerde çıkan olaylar nedeniyle çocuğu yaralanan bir yolcunun aynı uçakta bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki gösterdiği açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamzaoğulları, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ekim akşamı saat 21.20 Diyarbakır uçağı ile Ankara'ya hareket ettiklerini belirterek, uçağın Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra aprona yanaşırken, üçüncü sırada oturan erkek bir yolcunun ön sırada oturan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a seslenerek, "Selahattin Demirtaş, 1 Kasım'da sokağa tekrar insanları dökmeye çalışıyorsunuz. Bu ölümler yeterli değil mi yetmedi mi? İnsanları öldürerek ne ele geçirmek istiyorsunuz" dediğini aktardı.

    "Terbiyesizlik yapma"

    Tepki üzerine Demirtaş'ın dönerek "Terbiyesizlik yapma" dediğini anlatan Hamzaoğulları, yolcunun da "Ben terbiyesizlik yapmıyorum. Yüreğim yanıyor, ciğerim dağlanıyor. Benim çocuğum Kobani olaylarında yaralandı. Ben bir babayım, yaralı bir evladın babasıyım. Dolayısıyla benim tepkimi senin anlaman lazım" dediğini söyledi.

    CHP'li vekilin o sözleri Hasip Kaplan'ı çıldırttı

    Demirtaş'ın "Çıkışta erkeksen bu ifadeleri yüzüme de söyle" dediğini kaydeden Hamzaoğulları, bunun üzerine yolcunun da "Ben Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum. Çıkışta da bunları sana çok rahatlıkla söylerim" diye konuştuğunu, ev adresini vererek hiçbir şeyden çekinmediğini söylediğini belirtti.

    Uçaktaki yolcular da tepki gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra Demirtaş'ın korumasına seslenerek söz konusu kişiyi "susturmasını" söylediğini ifade eden Hamzaoğulları, "Korumasının fiziki bir teması olmadı. Koruması susturmaya çalıştı ama babanın tepkisi devam etti. Bunun üzerine uçaktaki diğer yolculardan da karşılıklı tepkiler başladı" dedi.

    IŞİD işkencesi: Anneni değil, Allah'ı yardıma çağır

    Yeni parti açıklanıyor

    Uçak durduktan sonra Selahattin Demirtaş'ın güvenlik görevlilerinin çağrılması talebi olduğunu ve uçak kapısı açıldıktan sonra "Ben bu yolcuyu almadan gitmeyeceğim" dediğini anlatan Hamzaoğulları, bunun üzerine kendisinin araya girerek, "Bu yapılanın doğru olmadığını, bu yolcunun adresinin belli olduğunu, şikayeti olursa emniyet güçlerinin gerekeni yapacağını" söylediğini aktardı.

    "Artık Kürtler de çok rahatlıkla sesini çıkarabiliyor"

    AK Parti Milletvekili Hamzaoğlu, "Bunun Diyarbakır'a bir faydası olmayacağını, zaten şehrin 6-7 Ekim olaylarından dolayı gergin olduğunu söyledim. Sonra körükte biraz daha ilerledik. Arkadan gelen yolcular arasında da bağrışmalar vardı. Bazı insanlar Selahattin Demirtaş'ın yanına geldiler. Beyefendinin tekrar VIP minibüsüne inilen yerde Demirtaş ile karşılıklı atışması oldu" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Babanın tepkisini anlıyorum. Çünkü 6-7 Ekim olayları Diyarbakır için çok üzücü olaylardı. Diyarbakır halkı bunu haketmiyor, Diyarbakır böyle tanınmayı haketmiyor, Diyarbakır bu algıyı haketmiyor. Babanın doğal olarak çocuğunun olaylarda yaralanmasından dolayı, sokağa insanları döken partinin HDP olmasından dolayı, HDP'nin de Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olmasından dolayı haklı bir tepkisi vardı. Olay istenmeyen bir olaydı ama herkesin demokratik hak ve özgürlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz. İnsanların canlı canlı 3. kattan atıldığı bir Diyarbakır'dan bahsediyoruz. 40'tan fazla canımızı kaybettiğimiz bir dönemden geçiyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlker Başbuğ hakkında duyulmamış iddia

    Herkesin sağduyuya ihtiyacı var. Birlik beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bir dönem ve bu dönemde de herkesin tansiyonu düşürücü açıklamalar yapması lazım. Babanın tepkisi belki de bir Kürt vatandaşın HDP Genel Başkanı'na tepkisinin neden bu kadar anlamlı olduğunu ilk defa gözler önüne seriyor. Artık Kürtler de çok rahatlıkla sesini çıkarabiliyor, tepkilerini ortaya koyabiliyor ve hiç kimseden de çekinmediklerini gösteriyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sözlü sataşma ve küfürleşmeler oldu"

    Gazetecilerin soruları üzerine, Demirtaş ve olaya müdahale eden koruması ile tepkisini dile getiren vatandaş arasında hiçbir fiziki temas yaşanmadığını dile getiren Hamzaoğulları, sadece sözlü sataşmalar ve küfürleşmeler olduğunu belirterek, "Selahattin Bey körükten ayrılıncaya dek o gergin ortam devam etti" dedi.

    Tepkisini dile getiren kişinin nerede yaşadığına ilişkin sorular üzerine Hamzaoğlu, "Benim bunu söylemem doğru olmaz ama kendisi uçakta Selahattin Bey'in çok rahatlıkla duyacağı ve bildiği bir adresi; 'ben şurada oturuyorum, sen de bu adresi biliyorsun. Numarasına kadar evini söyledi. Benim hiç kimseden hiçbir şeyden korkum yok' dedi" diye konuştu.

    "Mutlaka alın ben de geleceğim"

    Demirtaş'ın VIP otobüsüne bindikten sonra görevli polislerin geldiğini ve kendilerine "mutlaka alın ben de geleceğim" dediğini aktardı.

    Hamzaoğulları, olaya ilişkin "Yüreği yanan bir baba vardı orada. Baba da tepkisini ortaya koydu" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O ayı görüntülendi!

    "Seks 101" dersi için öğrenci aranıyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow