hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'tan önemli açıklamalar

    HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaştan önemli açıklamalar
    expand

    Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş AK Parti'ye güvenmediklerini belirterek "Hükümet barış hayalini satmak istiyor, biz barışı armağan etmek istiyoruz. Temel farkımız bu..." dedi. Demirtaş, kendisine çözüm süreci eleştirisini yönelten Bülent Arınç'a da cevap vererek "Evet PKK silah bırakacak ama biz silah bıraktıracağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demirtaş'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

    - Proje partisi olarak gelenler kendi geliş gerekçelerini bize benzetmeye çalışıyorlar. Bir proje hareketi olarak gelen AKP’nin bir proje ile devrilebileceğini düşünüyorlar. Biz bir halk projesiyiz. Biz yeni bir dikta hükümeti yaratmak için HDP’yi iktidara taşımak istemiyoruz. Katılımcı bir iktidarı halk iktidarına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bizim yeni saraylara ihtiyacımız yok. Bizim emekçi iktidarına ihtiyacımız var. Yüreğiniz sizi nereye götürüyorsa oraya doğru gidin. Orası doğru yoldur.

    Bülent Arınç'tan Demirtaş'a çok sert suçlama

    "Onlar barış hayalini satmak istiyorlar"
    - Geçen hafta sonu ortak bir açıklama yapıldı. Bu açıklamadan sonra “Biz uzun süredir bu açıklama için uğraşıyorduk” dedik. Elbette ki bu ülkede kesinlikle silahlar susmalı ve silahlar bırakılmalı. Biz asla savaş çatışma istemiyoruz. Koşullar ne olursa olsun demokratik siyasetten yanayız. Çağrımız buydu. Bunu desteklediğimizi de bizatihi ben ifade ettim. Burada hükümetin rahatsız olduğu ne var. Biz bu hükümetin barış getireceğinin inanmıyoruz demişiz. Bunu demek “süreci bozmak istiyorsun” demekmiş. İşte hükümetle barış konusunda anlaşamadığımız en temel konu budur. Onlar barış hayalini satmak istiyorlar biz gerçek barışı halkımıza vermek istiyoruz. “Seçime 3 ay kala tam da barış hayalisi satacaktık buna engel oldunuz” diyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AKP'ye güvenmiyoruz. Anlamıyor musunuz?"

    Ben de diyorum ki iyi engel olmuşuz. Tekrar diyorum ki biz sizin barış getireceğinize zerre kadar inanmıyoruz. Benim yüzümden açıklama 20 gün gecikmiş. Ben de sormak istiyorum açıklama 7 ay önce yapılacaktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra yapılacaktı. 7 ay geciktiren kim? 7 ay neden yaptırmadınız bu çağrıyı. 25 günlük gecikmeyi soruyorsun da 7 ayı neden sormuyorsun. Hükümet olarak bunu cevabını verin.

    Arınç'a cevap verdi 

    Neden biliyor musunuz seçim yakın yapıp barış rüyalarını pazarlamak istediler. Biz yine de itiraz etmedik. Ama AKP’ye güvenmiyoruz. Bu kısmı çıldırtıyormuş. Güvenmiyoruz güvenmiyoruz anlamıyor musunuz. Sen İç güvenlik yasasını bile tekme tokat geçirmeye çalışıyorsun. Neyine güveneceğiniz senin. 10 hasta tutsağa izin vermedin. Son nefeslerini ana babalarının yanında vermesine izin vermedin. Bu hükümet bu ülkeye kalıcı barışı getiremez. Zihniyetleri yuğun değil. O yüzden HDP’nin büyümesi lazım. Özellikle Sayın Arınç’a şunu söylüyorum. Ülkede gerilime gerek yok. Barış ortamında demokratik bir seçim yaşayalım istiyoruz. Biz kendi öz gücümüzle kazanacağımıza inanıyoruz. Biz kendimizi halka anlatacağız size anlatmak zorunda değiliz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böylesine zalim bir iktidara karşı direnmek bile kutsaldır, bırakın kazanmayı…Onlar silahlar bırakılsın gibi görülmesini istiyorlar. Evet PKK silah bırakacak ama biz silah bıraktıracağız. İnşallah cezaevlerini de dağları da demokratik bir uzlaşı çerçevesinde boşaltacağız.

    Şakran Cezaevi Skandalı'na da değindi

    Çocuklar cezaevlerine konulamaz, çocukları suça iten büyüklerdir, bu çocuklar bırakın çocukluklarını insanlıklarını kaybediyorlar. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sizi insan olarak da tanırım, lütfen Şakran'daki çocukları bizzat ziyaret edin, yerinde görün, müfettişleri göndermeyin. Gelin bütün çocuk cezaevlerini kapatıp çocuk rehabilitasyon merkezleri açalım.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şakran Çocuk Cezaevi itirafı: Çocuklar tecavüze uğruyor!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow