hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP SOMA için 1 hafta yas ilan etti

    HDP SOMA için 1 hafta yas ilan etti
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP), Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciası nedeniyle 1 haftalık yas ilan ederek, 13-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında her türlü müzikli etkinlik, konser ve eğlence yapılmamasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, tüm HDP örgütleri ile BDP'li belediye başkanlarına bir genelge göndererek 1 hafta yas ilan ettiklerini açıkladı. Çelik, imzası ile gönderilen genelgede, "Başta Büyükşehir belediye eş başkanlarımız olmak üzere Soma halkıyla dayanışma içerisinde olmak, belediye başkanı ile irtibat sağlayarak gerekli ekip ve teknik desteğin sağlanması, yapılması gereken temel görevimizdir. 13-20 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki bir haftalık yas dikkate alınarak varsa her türlü müzikli etkinlik, konser ve eğlencenin iptal edilmesi, halklarımızla gerekli dayanışma ve ortaklaşmanın gereği olup, acıları paylaşma adına önemlidir"denildi.

    BDP'den dayanışma genelgesi

    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş imzası ile Soma'daki maden faciasıyla ilgili yayımlanan genelgede ise, yaşanan işçi katliamına karşı partilerinin tepkisini, duyarlılığını ve acılı ailelerle dayanışmasını ortaya koyması için bütün teşkilatların çeşitli etkinlikler yapması, kamuoyunu harekete geçirecek demokratik eylem ve etkinliklerde bulunması istenildi. Demirtaş, "Bu bağlamda; tüm il ve ilçe örgütlerimiz düzenleyeceği yürüyüş, basın açıklaması gibi eylemlerle katliamı kınayacak, ayrıca kentte bulunan diğer parti ve sendikalarla ortak eylemler gerçekleştirecek" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow