hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li Tan: "Bu süreç şeffaf olmalı"

    HDPli Tan: Bu süreç şeffaf olmalı
    expand

    HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: "Bu süreç şeffaf olmalı. Adaya ilk gidip geldikten sonra bana hükümetin söylediği 'konuşma' oldu. Niye konuşmayayım? Gizli saklı bir şey mi yapıyoruz? Barışın gizliliği olur mu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP Diyarbakır Milletvekilli Altan Tan, Mecls'te düzenlediği basın toplantısında, 1988 doğumlu yükümlülerin bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanamadıkları için tepki gösterdiğini ifade etti. Bedelli askerlik düzenlemesinin baştan yanlış olduğunu savunan Tan, Türkiye'nin ordu sisteminin topyekun düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Bakanların çocuklarının yaşlarına, doğum tarihlerine göre yapılan düzenlemelerle olmaz bu" dedi.

    Hükümetin, emniyet teşkilatı içinde cemaat örgütlenmesi olduğu gerekçesiyle, polis okulunu iyi derecelerle kazanmış öğrencileri ilgisiz yerlere atayarak haksızlık yaptığını ileri süren Tan, hükümetin bu politikasında,"kurunun yanında yaşın da yandığını" söyledi.

     "Polis devleti oluşturulmak isteniyor"

    İç Güvenilk Paketi'ne değinen Tan, tasarının komisyon görüşmelerinde hükümetin, muhalefetin eleştirilerini dikkate almadığını ifade etti. Bu paketle bir polis devleti oluşturulmak istendiğini savunan Tan, "Kamu güvenliği öne sürülüyor ancak özgürlükleri genişletmedikçe kamu güvenliği polisle, silahla sağlanmaz. Dünyada kamu güvenliğinin en az tehlikede olduğu ülkeler özgürlüklerin en fazla olduğu ülkelerdir" dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, 2015'ten itibaren kabineye başkanlık edecek

    "Ben anlayacaklarımı anladım"

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tan, partisinin İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in müzakere taslağında özerkliğin de olduğunu ifade etmesi ancak daha sonra taslakta özerklik olmadığına yönelik açıklamasını değerlendirerek, şunları söyledi:

    "Ben bir sefer adaya gittim. Hani 'bir gitti pir gitti' derler ya...Yani anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az. Ben anlayacaklarımı anladım. Bir seferde. Nasıl anladın? derseniz, insanın ilmi geniş olunca anlıyor. Burada çok tevazu göstermemek lazım.Bu süreç şeffaf olmalı. Neden? Biri çıkıp "var" derse, öbürü "yok" derse ve bu biri dediklerimiz, bu sürecin birinci dereceden tarafları ve haftada bazen bir kaç sefer görüşen tarafları olursa ve burada birbirini tekzip etme durumu ortaya çıkarsa vatandaş ne yapsın? Onun için ilk gittiğim günden beri onu söylüyorum; şeffaflık... Adaya ilk gidip geldikten sonra bana hükümetin söylediği "konuşma" oldu. Niye konuşmayayım. Gizli saklı bir şey mi yapıyoruz? Uyuşturucu ticareti mi yapıyoruz? Kara para mı aklıyoruz? Barış yapıyoruz.Barışın gizliliği olur mu? Ayrıca Sayın Önder, bir televizyon programında böyle kastetmediğini söylemiş, onu da söylemek lazım. Çözüm Süreci konusunda ayrıca "acele ediniz" diyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rahmetli dedem,"nişanlandığınız zaman düğünü 40 günden fazla uzatmayın" derdi. Ne olur uzatırsanız; bu yaşıma geldim kavga çıkmayan düğün görmedim, kendi düğünüm de dahil."

    Tan, başka bir soruyu yanıtlarken Kürtlerin anadilde eğitim, Kürtçe'nin kamusal alanda kullanılması ve bölgesel yönetim olduğunu belirtti.

    DHA 2014 yılının fotoğraflarını seçti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow