hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hopalılar değil, Metin Lokumcu'yu öldürenler yargılansın"

    Hopalılar değil, Metin Lokumcuyu öldürenler yargılansın
    expand

    Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu 2011 yılında Hopa'da katıldığı mitingde çıkan olaylara karışan 60 kişinin yargılandığı davaya devam edildi. Duruşma öncesi yapılan basın açıklamasında, "AKP bize saldırdı, bu sırada Metin Lokumcu öldürüldü. Biz bu davanın bitirilip Metin Hoca'yı öldürenlerin yargılanmasını istiyoruz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu 2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesindeki seçim mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan 60 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 9'uncu duruşması yapıldı.

    Hopa 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan 60 sanıktan 5'i katıldı. Bazı yazıların cevabının beklenmesi, davanın hazırlık aşamasında bilgilerine başvurulan iki polisin görev yerlerinin belirlenmesi kararlaştırılan dava sadece 5 dakika sürdü ve 17 Şubat 2015' ertelendi.

    Yargılananlar aslında mağdur

    Adliye önünde açıklama yapan Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, duruşmanın bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirterek, yargılananların aslında mağdur olduğunu iddia etti.

    Hopa'daki protestolarda Metin Lokumcu öldü

    Metin Lokumcu'nun otopsi raporu

    Ustabaş, “Böyle olduğu için mahkeme uzatılıyor. O gün gazla öldürülen Metin Lokumcu ile ilgili soruşturmada her hangi bir adım atılmadı. Soruşturmada bir ilerleme yok. O soruşturmada ilerlemenin önünü kesmek amacıyla bu mahkeme süreçlerini uzatıyorlar. mahkemenin bitirilerek beraat etmemiz gerekiyor. O gün mağdur olan Hopa halkıdır. Hopa halkına ve sanıklara şiddet uygulandı. Polisi ve özel harekatıyla Hopa'yı işgal etmeye çalışan AKP bize saldırdı, bu sırada Metin Lokumcu öldürüldü. Biz bu davanın bitirilip Metin Hoca'yı öldürenlerin yargılanmasını istiyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow