hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSYK'dan, Bahtiyar Aydın davasına "devam" kararı

    HSYKdan, Bahtiyar Aydın davasına devam kararı
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, dönemin jandarma bölge komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davada HSYK'ya yapılan "soruşturma izni verilmesi" talebine, izne gerek olmadan yargılamanın yapılabileceği yanıtı verildi. Dava 1 Nisan'da İzmir'de görülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili sanıklar Eşref Hatipoğlu ve Tünay Yanardağ hakkında, "taammüden öldürme", "halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik", "cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

    İzmir'de görülen davada Eşref Hatipoğlu'nun avukatının "üst düzey kolluk amirinin soruşturma ve kovuşturması için HSYK'dan izin alınması gerektiği" yönünde görüş bildirdiği ve kovuşturmanın durdurulması talep etti. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ise  izne gerek olmadan yargılamanın yapılabileceği yanıtını verdi. Davanın 1 nisan'da görülmesi kararlaştırıldı.

    Davanın mağdur taraf avukatlarından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 20 yıl sonra da davanın açılmış olması önemli dedi.

    İlber Ortaylı: "Ben Kürt'üm dersin, biter"

    İşte HDP'in İstanbul'daki üç adayı: Demirtaş, Turan ve Buldan

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow