hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hükümet ve Kandil'den çatışmasızlığın devamı iradesi"

    Hükümet ve Kandilden çatışmasızlığın devamı iradesi
    expand

    Çözüm süreciyle ilgili İmralı - Kandil - Ankara arasında diyaloğunu sağlayan heyetten HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, çatışmasızlığın sürmesi ve çözüm sürecinin devamı konusunda hükümetin ve Kandil'in bir kez daha irade ortaya koyduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'li Buldan, dün bakanlarla yaptıkları görüşmede çatışmasızlık sürecini tetikleyen bazı olaylar ile ilgili hassasiyetlerini bir kez daha dile getirdiklerini de belirtti.

    Ankara'da dün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen HDP'nin İmralı heyetinde yer alan Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Kandil'e yaptıkları son ziyaret ve bakanlarla görüşmelerini DHA'ya değerlendirdi. Buldan, toplantının içeriğine ilişkin çok fazla açıklama yapmama kararı aldıklarını belirterek şunları söyledi:

    "Genel hatları ile Bakanlara hem Kandil, hem İmralı adasında yaptığımız son görüşme ile ilgili izlenimleri biraz aktardık. Bir de Başbakan iki gün önce bakanlarla bir süreç toplantısı yapmıştı. Bunun içeriğini, süreç ile ilgili neler görüşüldüğünü ilerleme olup olmadığını bunları öğrenmek istedik. Hem Kandil'de, hem bakanlarla yaptığımız görüşmede son günlerdeki gerginlik ve bazı yerlerde çıkan çatışmalar gündeme geldi. Genel olarak çatışmasızlık sürecinin devam etmesi iradesi çıktı ortaya. Özellikle bakanlarla görüşme açısından söylüyorum. Burada bizim de bazı hassasiyetlerimizin olduğunu, işte bu Hakkari Meskan dağında bir kişinin yaşamını yitirmesi, Yine Rojavalı bir kadının sınırı geçerken tarandığı ve yaşamını yitirdiği, dolayısıyla bunlar çatışmasızlık sürecini tetikleyen olaylar. Bunlara dikkat edilmesi konusunda biz bir uyarı yaptık. Bundan sonra bunların olmaması gerektiğini söyledik. Onlar da bunun doğru olduğunu söyleyip notlarını aldılar. Onlar da böyle bir hassasiyetin gösterilmesi konusunda hemfikirler."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow