hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hülya Avşar: "Benim evim daha şaşaalı"

    Hülya Avşar: Benim evim daha şaşaalı
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile görüşen heyette bulunan Hülya Avşar, tartışmaların odağındaki yeni saray için, "Hiç tahmin ettiğimiz kadar ihtişamlı değil, ben çok ihtişamlı görmedim. Abartıldığı kadar yok. Neredeyse benim evim daha şaşaalı diyecektim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşti ve yaklaşık 1 saat sürdü. TİKAD üyeleri Erdoğan'a, bir süre önce ziyaret ettikleri Suruç'ta Suriyeli mültecilerin kaldığı kamptaki kadınların ve çocukların durumuna ilişkin tespitlerini aktardı.

    "Cumhurbaşkanlığı Sarayı bartıldığı kadar yok"

    Görüşmeye katılanlar arasında TİKAD Üyesi sanatçı Hülya Avşar da vardı. Avşar çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve bu kez de kamuoyunda "Ak Saray" olarak anılan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayına ilişkin izlenimlerini paylaştı. Avşar, "Hiç tahmin ettiğimiz kadar ihtişamlı değil, ben çok ihtişamlı görmedim. Abartıldığı kadar yok" dedi.

    Erdoğan: "Burası Türk milletinin sarayıdır"

    Erdoğan'dan o eleştirilere yanıt

    Saray'a girdikten sonra "Zaman geçtikçe bugün yapılan tartışmaların ne kadar gereksiz olduğunu anlayabileceğiz" diye düşündüğünü belirten Avşar, "Gezdik, gezdirdiler. Düşünüyorsunuz Putin geliyor, Papa geliyor, böyle bir yerde ağırlamış olmak çok keyifli olsa gerek. Olması gereken bir bina olmuş. Yakına gelip görmek lazım ki abartıldığı kadar olmadığına karar verdim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk'le ilgili "tarihi karar"

    Gülsüm Elvan, oğlu Berkin Elvan'ın o görüntülerini izlemeye dayanamadı

    "Neredeyse benim evim daha şaşaalı diyecektim"

    Avşar, bir gazetecinin, bu görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaşıp paylaşmadığını sorması üzerine de "Neredeyse benim evim daha şaşalı diyecektim. O kadar diyemedim tabi" dedi. Avşar'ın bu sözleri gülüşmelere neden oldu.

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçen Pazartesi gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde Saraya ilişkin "devletin büyüklüğünü gösteren bir bina oldu" değerlendirmesini yaptığını öğrendiğini ifade eden Avşar, "Saray'da çok keyifli ve güzel ağırlandık" dedi.

    Cemevi Maltepe'de "ibadethane" kabul edildi

    TİKAD üyesi Avukat Kezman Hatemi de Avşar'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin sözleri üzerine "Çok yalın, gösterişten uzak. Olması gereken gibi olmuş" değerlendirmesinde bulundu.

    Erdoğan'a ziyarette bulundukları asıl konuya ilişkin de TİKAT Başkanı Nilüfer Bulut, bilgi verdi. TİKAD'ın, kamplarında kalan kadın ve çocuklarla ilgili bir kampanya başlatacağını ve bunu AFAD ile birlikte koordineli götüreceklerini dile getiren Bulut, kampanya çalışmalarını TİKAD üyesi sanatçı Hülya Avşar'ın başkanlığındaki bir komisyonun yürüteceğini belirtti. Nilüfer Bulut, "Devletimiz tüm ekibiyle kamplarda, ancak yeterli olmadıkları noktada sivil hareketin gerekliliğine inandık. Bu nedenle el birliğiyle oradaki insanların, çocukların, kadınların daha insanca yaşamaları için neler yapabiliriz diye bu kampanyayı başlatıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Şişli Belediyesi'nde İnönü-Sarıgül iktidar çekişmesi

    Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmede AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da hazır bulunduğunu ifade ederek, kamplardaki kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yapılabilecek her şeyi AFAD ile birlikte koordineli çalışarak yapacaklarını, Erdoğan'ın da bu konuda kendilerini desteklediğini kaydetti.

    Hülya Avşar ise kamplarda bugüne kadar yapılan çalışmaların çok başarılı olduğunu gördüklerini vurgulayarak, eğitim ve sağlık açısından tespit edilen bazı eksiklikleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteklediği kampanya kapsamında gidermeyi amaçladıklarını söyledi. Erdoğan'a "tamamen sivil anlamda ne kadar yardımcı olabiliriz" diye sorduklarını belirten Avşar, "Bu işin başında olan AFAD Başkanı da bize ulaşıp sivil olarak yapabileceğimiz ne varsa onu iletecekler. O doğrultuda biz orayı daha da yaşanır hale getireceğiz. Ben de her şeyi birebir yerine ulaşması için elimden geleni yapacağım Hülya Avşar olarak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milli Eğitim Şurasında "karma eğitim" konusunda karar

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow