hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Çelik'ten önemli açıklamalar

    Hüseyin Çelikten önemli açıklamalar
    expand

    AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Sahillerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili olarak Çelik, " Başbakan geçen yıl Erdoğan Bayraktar'la sahilleri dolaştı. Sahillerdeki görüntü kirliliği ile ilgili talimat verdi. Yeşil katledilmeden beş yıldızlı otel yapılacaksa yapılacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Çelik'in basın toplantısından satır başları:

    - Medya siyaset ilişkilerinde aşk nefret olmamalıdır. AK Parti’nin akına da kara, karasına daha da kara diyen bir medya anlayışı hepimizin itmemiz gereken medya anlayışıdır.

    - Türkiye’de bölük pörçük olan bir tarım arazisi var. Mendil kadar olan araziler, 20 milyon arazi ekonomik değerini kaybettiği için, ekmeye biçmeye müsait olmadığı için atıl vaziyette bekletiliyor. 20 milyon dönüm arazi. ABD’de bir tarımsal işletmelerin ortalama büyüklüğü 1810 dönümdür. İngiltere’de yaklaşık 500-200 küsur dönüm. Türkiye’de bu 59 dönümdür. O da 10 parçaya bölünmüş vaziyettedir.

    - Türkiye’nin bir yılda 2014 yılında çıktığı en tavan yüksekliği esas alarak söylüyorum, tarım bakanlığı, çiftçimize 9,7 milyar destek veriyor. Fakat bu desteğin tam iki katı kadar bizim kayıbımız var. ne yapıldı peki? 2005 yılında toprak koruma ve arazi koruma yasası çıkarıldı. Önce miras yoluyla toprakların 10 dönümden az olmaması kararı yapıldı 2007’de 20 dönüme çıkarıldı. Şimdi de arazi bölünmesini ortadan kaldıran bir yasal düzenleme.

    - Peki bu Avrupa’da nasıl? Onlar yıllar yıllar önce bunu halletmişler. İsviçre’den aldığımız medeni kanun düzeltilmemiş. Madem bu kadar yanlış bir şeydi, niçin iktidarınız 12’nci yılda çıkardınız? Bu 9 yıldır çalışması süren bir yasa arkadaşlar. Bu arada bir şey daha yapıldı. 1961 – 2002 arasında, 40 yılda, 450 bin dönüm tapulaştırılmış. AK Parti’nin iktidarında 4 milyon dönümün tapulaşması bitirildi, iki milyonun da bu yılda bitecek.

    - CHP’ye de MHP’ye teşekkür ediyorum. BDP’ye teşekkür edemiyorum, maalesef destek verememişlerdir. Yıllar yılı sol bu memlekette toprak kullananın su sulayanın ekenin biçenin dediler. Ama bunun sadece sloganını attılar. Bu sloganları atmaya devam etsinler. Biz bunu hayata geçiriyoruz.

    “Datça’da 10 yıldır yapılan hazırlık var”

    - Datça’da olanı söyleyeyim. Datça’da 10 yıldır yapılan hazırlık var. Bir plan çalışması yapılıyor. Nedir bu? 1/25000 çevre planıdır. Niçin yapılıyor? Özel çevre koruma bölgesinde bulunan 17 köyün 5’inin imar planı yapılmış. Diğer 12’sinin yapılamamış, 2B’den SİT alanı meselelerden dolayı yapılamamış. Bütün bunları esas alan 1/25000 çevre düzeni imar planı yapılmış, askıya çıkmış. Askı şu demektir, buna itirazlar olabilir. Bu itirazlar gelecek. Bakanlık yetkilileri değerlendirecek. Eğer vatandaş, mimarlar odası, STK’lar haklıysa, revizyonlar yapılacak. Ama haklı değillerse de bakanlık kendi yaptığı programın aslına sadık kalacak.

    - Bu yapılırken, kamu kurumlarının, STK’ların, köylülerin görüşleri alınmış. Kırsal kalkınma, güzellikleri yok etme esas alınmış, yat turizmi, tarihsel mimarı, SİT alanları, bunlar gözetilerek bir plan hazırlanmış ve bu haberler yapıldıktan sonra, bizim allı şanlı gazetecilerimiz dalıyorlar. Gidip CHP’li Datça belediye başkanını buluyorlar. Muhtelif gazetelere verdiği beyanatlar var, “Bu bizim ihtiyacımızdır. Buna karşı çıkmak doğru değildir” Gazetelerde yer aldığını gördünüz mü?

    - Bu medya etiğine uymaz, ahlakına uymaz. Ben tekrar söylüyorum. Bu işin bilimsel olmayan bir tarafını birileri getirsin, en önce biz müdahil olalım.

    “Başbakan ve Bayraktar sahilleri dolaştı”

    - Geçen yıl ben de Bodrum’daydım. Başbakan yanına o zamanlar Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Sayın Erdoğan Bayraktar’ı da alarak bir tekneyle o sahilleri dolaştılar. Sahil yağmalanmasını Başbakan, bakana göstererek, deniz kirliliğine, görüntü kirliliğine yol açacakları ortadan kaldırın talimatı verdi. Çevre bakanlığı hummalı bir çalışmaya girdi.

    - Ha çevre gibi, yeşil gibi masum kanundan yola çıkarak acaba taraf çıkartabilir miyiz? Gezi’de denendi, geçti. ODTÜ Yolu’nda da yapıldı. Şimdi en çok CHP’liler geçti. Hemen şak CHP genel merkezine.

    - Kendi kendimize karşı dürüst olalım. “Efendim beş yıldızlı otel yapılacak” Özal için de birileri kıyamet kopardı. Eğer o oteller yapılmasaydı Türkiye turizmde söz sahibi olmazdı arkadaşlar. Kafamızı kumdan çıkaralım. Beş yıldızlı otel yapılacaksa yapılacak, yeşil katledilmeden. 1/5000’lin imar planları yapılmadan zaten bunlar yapılamaz.

    “Gezicilerin değirmenine su taşıma anlamı gelir”

    - İstanbul merkezi yarımadada inşaatlar yapılıyormuş. Allah Allah ilk defa mı duydunuz? Elbette inşaat yapılacak. Yarımadada, sur içinde inşaat yapılmayacak mı? Ha gerçekten tarih katlediliyorsa, SİT alanları ihlal ediliyorsa, yeşil tahrip ediliyorsa hep birlikte karşı çıkalım. Ama bu ‘istemezükçü’ tavrı bir tarafa bırakalım. Birilerinin iddia ettiği gibi bir tahribat yok. Bu hatayı bize belgelesinler, ben büyükşehrin hatasını haykırırım. Arkadaşlarımızı uyarırız. Ama bu hassasiyetler kimsenin tekelinde değil. Bu konuyla ilgili 31 Mayıs’a kadar ne yapılacaksa, Gezicilerin değirmenine su taşıma anlamı gelir. Bir postan iki tane ayakkabı çıkmaz.

    “Sevindirik olanlar var”

    - Freedom House bir rapor yayınladı. Bizim muhalif medya zevkten dört köşe oldu. Daltonlar var ya, en kötü benim. Vay be biz ne kadar kötüymüşüz diyenler var. Sevindirik olanlar var. Freedom House, ikinci dünya savaşı sırasında propaganda amacıyla kurulmuştur. Bugüne kadar kurucuları kimlerdir, nedir kimlerdir, kime çalışıyorlar, şunlara bir bakın. Biz Kuveyt’ten de, Uganda’dan da, krallıklar emirlikler prenslikler özgürlük açısından daha iyiymiş bizden.

    “Gazetelerin 4’te 3’ü AK Parti’ye muhalif”

    - Bir şeyi net ifade etmek isterim. 5 milyon gazete satılıyor. Bunun 400-500 bini spor basınıdır. Ama bu satılan gazetelerin 4’te 3’ü AK Parti’ye muhalif olan basındır. İktidarı desteklediğini söylediğiniz, basının toplam tirajı 1 milyon 200 bindir. Türkiye’de yaklaşık bin köşe yazarı var. Bu köşe yazarlarının da beşte dördü AK Parti muhalifidir.

    “Çok dandik uyduruk maaşlar alıyorlar”

    - Başbakana katil diyeceksiniz, sabah akşam diktatör diyeceksiniz, tahkirle kendisini ailesini karşı karşıya bırakacaksınız. Sonra diyeceksiniz ki özgür değilim. Daha ne diyecektin? Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda her şey dört dörtlük mü? Ben böyle bir iddiada bulunmuyorum. Niye medya ve patron ilişkisini konuşmayız, medya-sermaye ilişkisini konuşmayız? Beni takip eden arkadaşlarımın bile, çok dandik uyduruk maaşlar alıyorlar. Sendikal haklardan mahrumlar. Her an kapının ağzına konabilirler. Niçin bunları sorgulamıyorsunuz? Niçin medya-iş takibi üzerine durmuyoruz? Türkiye’de de arızalar var mı var.

    “Gazetecilik yaptığı için içerde kimse yok”

    - “İçerde gazeteciler var” dağdaki, marangoz demirci terör örgütüne katılırsa teröristtir, gereken yapılmalıdır. AK Parti’ye muhalif olan basınımız, teröristin gazeteci olanını çok seviyor. Hükmü kesinleşen 18 kişi var içinde, yargı terörist olduğuna karar vermiştir. Bunun ezici çoğunluğu PKK’lıdır, El Kaideli var. On biri de yine aynı şekilde bunlara mensup. Gazetecilik yaptığı için içerde kimse yok arkadaşlar. Bir öğretmen suç işlediği zaman, öğretmenlerde ne istiyorsunuz diyor musunuz?

    “Freedom House, düdüklüğünü yapan kimseler var”

    - Gazeteciler kutsal mıdır, dokunulmaz mıdır? Teröristlik yaparsa, teröristlikten yatar. .. Freedom House, düdüklüğünü yapan kimseler var, karşılıklı birbirini destekliyorlar. Adalet Bakanlığı defalarca açıklamalar yaptı. Medya da görmezden geliyor . Freedom House görmezden gelir.

    - Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye aleyhine bir şey söyledi. “Oh be, yaşasınlar” bu vatanperverlik değil. Yabancılar nezaketi bir tarafa bırakmadan değerlendirmeler yapabilirler. Ama bu durum hiç hoş değil.

    Bahçeli’nin ‘çatı aday’ teklifi

    - Yaptığı hesaplarda da bu işi bitiriyor. Bahçeli’nin çok büyük matematik dehasından bahsetmek istiyorum. 40’ncı yıl dönümü MHP iktidar, bitirdi. Biz mesele hep şikayet ediyorduk, Türkiye’den neden Pisagor çıkmıyor diye.

    “Üçgen çizmeyi de biliyormuş”

    - Bizim Pisagorumuz Sayın Bahçeli’ymiş. Üçgen çizmeyi de biliyormuş. Çatı matı işlerini de bitirmiş. MHP ve CHP’nin birleşmesinden çatı çıkmaz, olsa olsa tencereye kapak olur. Halk niçin sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını konuşuyor? Yada sayın Abdullah Gül devam edebilir. Sadece iki kişi var. Çünkü muhalefet yok.

    “Böyle bir maskaralık olamaz ya…”

    - Bahçeli bir şey daha emir buluyor. “Başbakan eğer aday olursa derhal başbakanlıktan derhal istifa etsin” “Başbakan sizi duydu Sayın Bahçeli emirlerinizi derhal yerine getirecek”

    - Böyle bir maskaralık olamaz ya, şimdiden bu tartışma gereksiz bir tartışmadır. Başbakan aday olursa, başbakan ve AK Parti genel başkanı olarak seçime girecek. Niye Gül ve Erdoğan’ın adı geçiyor? Sayın Bahçeli, sayın Gül’e haksızlık yapıldığını söyledi. Bizim muhalefet, sayın Gül’ü, cumhurbaşkanımızı sevmiyor. Başbakanımızın, birbirine muhalif olma, rakip olma, ters düşme ihtimalini seviyor. Sevinçleri kursaklarında kalacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow