hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçişleri Bakanlığı'ndan Nihat Kazanhan açıklaması

    İçişleri Bakanlığından Nihat Kazanhan açıklaması
    expand

    İçişleri Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki olaylarda 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanlığınca, Cizre'deki gerginliğe ilişkin, "Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir" açıklamasında bulunuldu.

    Bakanlığın internet sitesi aracılığıyla yapılan yazılı açıklamada, 14 Ocak 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

    Cizre'de 12 yaşındaki çocuk vurularak öldürüldü

    Konu ile ilgili olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayrıca, Bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. Müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir."

    Nihat Kazanhan av tüfeği ile vurulmuş

    Efkan Ala'dan Nihat Kazanhan açıklaması

    AK Parti sırasında "Hoşgeldin Torinolu" yazısı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow