hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İdris Bal: ''Fuat Avni doğru söylemiş''

    İdris Bal: Fuat Avni doğru söylemiş
    expand

    Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Fuat Avni, Musul'da 49 rehine meselesinde IŞİD'in 'rehineleri veririz ama karşılığında siz de Süleyman Şah Türbesi'ni vereceksiniz' demişti. Demek ki doğruymuş" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Şah Fırat Operasyonu"nu değerlendirdi. Medyanın operasyonu büyük bir başarı olarak gösterdiğini belirten Bal, "Ama durum aslında böyle değil. Operasyonla Türkiye dışında, Türk toprağı olan bir alandan vazgeçmiş olduk. Bu nasıl başarıdır, zafer midir? Bunu hep beraber düşünmek lazım. Bizim toprağımızın bir parçasını terk edip geldiler, büyük bir mağlubiyeti bile zafer diye gösteriyorlar" dedi.

    Türkiye'nin Suriye krizinin ortaya çıkmasında öncü rol oynadığını ve krizi çözmek yerine körüklediğini iddia eden Bal, bunun dış siyaset açısından büyük bir talihsizlik olduğunu ifade ederek, "Ahmet Davutoğlu, gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri Bakanlarından birisidir. 'Sıfır sorun' dedi ama Türkiye'yi herkesle kavgalı hale getirdi. Suriye'nin Rusya'nın askeri üssü olduğu, İran'ınhayati derecede önem verdiği Suriye'de ciddi bir mezhepsel bölünmenin olduğu öngörülmeliydi" dedi.

    İdris Bal, Türkiye'nin Süleyman Şah Türbesi'ni şanlı bir şekilde terk ettiğini savunarak, "Çünkü IŞİD terk ettirdi. Fuat Avni, Musul'da 49 rehine meselesinde IŞİD'in 'rehineleri veririz ama karşılığında siz de Süleyman Şah Türbesi'ni vereceksiniz' demişti. Demek ki doğruymuş. Bu, devlet adamlığı ve Türk siyaseti açısından başarısızlıktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, biat ettiği için, sözde paralelle mücadele sözü verdiği için Başbakan yapıldığını iddia ederek, "Türkiye, Şah Fırat Operasyonu'nda PKK terör örgütünün kuzey Suriye'deki devletçiği ile işbirliği yapmıştır. Oraya Kobani'den girilmiştir. Onlar da 'biz koruduk, işbirliği yaptık' diye açıklama yapmıştır; AK Parti bunun hesabını vermelidir. Terör örgütü nezamandan beri meşrulaşmıştır? Kuzey Suriye'de nur topu gibi yeni bir devletçik oluşmuştur. Kendi türbemizi tahliye ederken örgütün devleti ile işbirliği yapılmıştır" diye konuştu.

    Davutoğlu: ''Bizim için onur gecesiydi''

    YPG: "Şah Fırat Operasyonuna aktif katıldık"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow