hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İdris Bal'dan internet düzenlemesi mesajı

    İdris Baldan internet düzenlemesi mesajı
    expand

    Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı herhalde internet düzenlemesiyle ilgili hassas davranacaktır. En kötü ihtimalle Anayasa Mahkemesi'nin böylesi bir düzenlemeye geçit vereceğini zannetmiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, internet düzenlemesiyle ilgili değişiklikleri eleştirdi. Ülkede herkesin "hain ve paralel yapı" ilan edilme potansiyelinin bulunduğunu savunan Bal, internet ile ilgili düzenlemenin ilgili kesimlerle istişare yapılmadan Meclise getirildiğini iddia etti. Düzenlemeyle Telekomünikasyon İletişim Başkanı'na "yargının yerine geçme hakkı verildiğini" öne süren Bal, "Yargı kararı olmadan yasaklama getirme, kapatmaya müsaade veriyorsunuz. Bu özgürlüklerin önünü açmak mıdır yoksa kapalı toplum özlemi midir?" diye sordu.

    Bal, düzenlemeyle "TİB'e fişleme yetkisinin" de verildiğini savundu.

    Bir soru üzerine Bal, "Sayın Cumhurbaşkanı herhalde internet düzenlemesiyle ilgili hassas davranacaktır diye ümit ediyorum. En kötü ihtimalle Anayasa Mahkemesi'nin böylesi bir düzenlemeye geçit vereceğini zannetmiyorum" dedi.

    Bal, AK Parti Grup Başkanvekili Nuretin Canikli'nin silahla görüntülerinin basına yansıdığının anımsatılıp, kendisinin de silah taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine, "Benim korumam yok. Bana ağır ithamlar, tehditler yapılıyor. Dolayısıyla insanların silahları olabilir" diye konuştu.

    Bal, toplantı sırasında üzerinde silah olup olmadığı sorusuna da "Ben taşırım çünkü benim güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Emniyetten koruma talebim oldu ve cevabı bekliyorum. Ciddi anlamda tehdit alıyorum. Güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. Daha iki gün önce üst düzeyden 'görürsek seni vururuz' diye tehdit aldım" karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şu anda belinizde mi?" sorusuna Bal, "İçimde ne olduğu bana kalsın.

    Benim ruhsatlı silahım var ama bunları alma sebebim ciddi tehditler. Almaya değil de bunu kullanma ve sergilemeye dikkat etmek lazım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow