hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da yağmur kazalara yol açtı: 24 yaralı

    İstanbulda yağmur kazalara yol açtı: 24 yaralı
    expand

    Yağmur İstanbul'da kazalara neden oldu. İstanbul D-100 Karayolu Maltepe Mevkii'nde İETT otobüsü yolda duramayarak beton mikserine arkadan çarptı. Olayda 14 kişi yaralandı. TEM Otoyolu Pendik mevkiinde de kontrolden çıkan servis midibüsü bariyere çarptıktan sonra yan yattı. Kazada 10 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maltepe Zümrütevler mevkiindeki kazada, Abdurrahman Tanyeli idaresindeki Tuzla-Kadıköy hattında çalışan 34 DD 1977 plakalı halk otobüsü, Kadıköy istikametine giderken yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, önünde seyreden Ufuk Dağaşan'ın kullandığı 34 KP 0685 plakalı beton mikserine çarptı.

    Kazada, mikserin beton döktüğü boru kısmı otobüsün ön camından içine girerken, otobüsteki yolculardan 14'ü çarpmanın etkisiyle yaralandı.

    Kazayı gören vatandaşların polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevkedildi.

    Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede başka bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı.

    Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk olarak otobüs içinde bulunan yaralılara müdahale etti. İlk müdahalesi otobüs içinde yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevkedildi.

    Otobüsün sürücüsü Abdurrahman Tanyeli, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

    Kaza nedeniyle D-100 karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pendik'te de 10 yaralı

    TEM Otoyolu Pendik mevkiiinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir personel servis midibüsü bariyere çarptıktan sonra yan yattı.

    Kaza saat 13.00 sıralarında TEM Otoyolu Sabiha Gökçen Havalimanı istikameti Pendik mevkiinde meydana geldi.

    Fikret Kara'nın kullandığı 34 DEY 92 plakalı bir alışveriş merkezine personel taşıyan servis midibüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yoldan kontrolden çıktı.

    Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı araç bariyere çarptıktan sonra yan yattı. Kazada yolcular midibüsün parçalanan ön camından dışarı çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve çevredeki vatandaşlar ambulans gelene kadar yaralılar yakındaki bir inşaattan getirilen sandalyelere oturtuldu.

    Yaralılar ambulansı TEM Otoyolu'nda sandalye üstünde oturarak bekledi. Kısa süre sonra olay yerine çok sayıda ambulans geldi. Sağlık ekipleri yol kenarındaki yaralılara müdahale etti. 10 yaralı ilk müdahelenin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.

    Yaralıların götürülmesinin ardından yan yatan midibüs vatandaşların ve polislerin el birliğiyle kaldırılarak düzeltildi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolunda trafik yoğunluğu yaşandı.

    Polis kaza ile ilgli soruşturma başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow