hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İHD, kadına yönelik şiddetin 2014'te verilerini açıkladı

    İHD, kadına yönelik şiddetin 2014te verilerini açıkladı
    expand

    İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkez Kadın Sekreteri Songül Erol Abdil, kadına yönelik şiddete ilişkin, "2014 yılında 296 kadın öldürüldü, 39 kadın intihar etti, 191 kadın taciz ve tecavüze uğradı, 585 kadın darp edildi ve yaralandı, 6 kadın "namus cinayetiyle", 13 kadın kuşkulu şekilde öldürüldü" tespitinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHD Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kadınlara yönelik hak ihlalleri ve şiddet konusunda bazı verileri paylaşan Abdil, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yüzbinlerce kadının kendi topraklarından sürüldüğünü, mülteci konumuna düşürülerek büyük bir hak ihlalinin yaşanmasına sebep olunduğunu ifade etti.

    Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve hak ihlallerinin geçen yıl da hız kesmediğini belirten Abdil, "İHD'nin yaptığı çalışmalar ve şiddete uğrayan kadınların derneğimize başvuruları sonucu elde ettiğimiz veriler şu şekilde, 2014 yılında 296 kadın öldürüldü, 39 kadın intihar etti, 191 kadın taciz ve tecavüze uğradı, 585 kadın darp edildi ve yaralandı, 6 kadın "namus cinayetiyle", 13 kadın kuşkulu şekilde öldürüldü. Ayrıca, 2015 Ocak'ta 28, Şubat'ta 24 kadına şiddet uygulanarak öldürüldü" açıklamasında bulundu.

    Abdil, İHD'li kadınlar olarak siyasal iktidara çağrıda bulunduklarını dile getirerek, "Kadına yönelik şiddeti önlemede güçlü politik tutum içinde olun, şiddeti özendirici söylem ve uygulamalardan vazgeçin. Hiçbir şekilde tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmamalı, yasalarda öngörülen cezalar üst sınırdan verilmeli, imza konulan uluslararası sözleşmelerden olan İstanbul Sözleşmesi'nin iç hukuka gerçek etkisi sağlanmalı, eğitim müfredatı şiddeti önleyici şekilde düzenlenmeli" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özgecan cinayetinde kan donduran itiraf

    Boşandığı eşini bıçaklayıp, otomobille ezen sanığa ağır tahrik indirimi

    Yakılmış kadın cinayetinde 3 gözaltı

    17 yıllık eşini öldürdükten sonra, parçalara ayırarak çöpe attı!

    Üç kadın daha nişanlı, damat ve sevgili kurbanı oldu

    6 ay önce yaraladı bugün öldürdü

    Tornavidayla kadını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow