hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki bakandan Sümeyye Erdoğan hakkındaki iddiaya sert tepki  

    İki bakandan Sümeyye Erdoğan hakkındaki iddiaya sert tepki
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından ortaya atılan, Lazika İslam Emirliği tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklifinde bulunulduğu iddiasına, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter adresinden konuya ilişkin, "Haysiyet ve ahlak yoksunu olanların Sümeyye Erdoğan'a attıkları iftira ile aşağılıkların en aşağı mertebesine inme hevesleri ibretliktir. Sümeyye Erdoğan kardeşimize yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum. Bu ahlaksızlığın millet nezdinde gereken cevabı alacağı bilinmelidir" diyerek tepki gösterdi. 

    "Çirkin, ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum"

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da konuya ilişkin, "Sümeyye Erdoğan'a sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları şiddetle kınıyorum. Herkesi kadın haklarına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyorum" diyerek tepki gösterdi. 

    Mahmut Tanal'ın önergesi 

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şu şekilde:

    "www.zentrarat-der-lasen.de  Web sitesine sahip bulunan Lazika İslam Emirliği'nin Türkiye'deki faaliyetleri, faaliyet alanları nedir? Bu örgütün özellikle Laz vatandaşlarımıza seslenerek Türkiye'nin Kuzey Doğusunda yeni bir İslam Devleti kurma hedefleri olduğunu açıklamaları konusunda Bakanlığınızca nasıl bir önlem alınmıştır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu örgütün gerekirse IŞİD ile birleşebileceğini deklare etmesi Türkiye Cumhuriyeti'nin tehdit etmesi karşısında Bakanlığınızca herhangi bir önlem alınması planlanmakta mıdır?

    Bu örgüt kimler tarafından hangi yıllarda kurulmuştur? Bu örgütün ulusal ve uluslararası bağlantıları kimlerdir? Bu örgütün merkezi nerededir? Finansmanı nasıl sağlanmaktadır? 

    Söz konusu örgütün Doğu Karadeniz coğrafyamızda veya herhangi başka bir bölgede örgütlenme faaliyetleri bulunmakta mıdır?" 

    Tanal'ın tweeti

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın konuya ilişkin tweet'leri ise şöyle:

    "Sümeyye Erdoğan'a terör örgütü liderinin evlenme teklifi yapmasına ilişkin haberlerin verdiğim soru önergesi ile ilgisi yoktur. Lazika İslam Emirliği ile ilgili soru önergemde aile mahremiyeti nedeniyle Sümeyye Erdoğan'ın adı geçmemektedir." 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow