hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İkizlerin annesine "erteleme" için sağlık raporu bekleniyor

    İkizlerin annesine erteleme için sağlık raporu bekleniyor
    expand

    2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve 19 Mayıs'ta cezaevine girmesi kesinleşen ikizler Lorin ve Özgür'ün annesi Mülkiye Demir Kılınç (31) cuma günü İnfaz Savcılığı'na başvurarak cezanın ikinci kez ertelenmesini talep etmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Kılınç ve o durumdaki hükümlüler ilgili bir çalışma yapıldığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılınç, kendi sağlık nedenlerini gerekçe göstererek infaz erteleme talebinde bulundu.

    Sol bacağı aksayan Kılınç, yüzde 43 bedensel engelini gerekçe göstererek İnfaz Kanunu'nun sağlık nedenlerini düzenleyen 16. maddesi kapsamında cezasının infazının en az 1 yıl süre ile ertelenmesini talep etti.

    İnfaz savcılığı, Kılınç'ın yeniden erteleme başvurusunu değerlendirmek için önce tam teşekkülü bir devlet hastanesinden, ardından da Adli Tıp Kurumu'ndan alacağı sağlık raporu istedi. Gelecek rapor sonrası ertelemeyle ilgili karar verileceği öğrenildi.

    Adalet Bakanı'ndan açıklama
    Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ikiz bebekleri ile 19 Mayıs'ta cezaevine girecek Mülkiye Kılınç'la ilgili konuştu. Bakan, "Üzerimize düşeni yapmak için arkadaşlara talimat verdim" dedi. Bakanlığın kılınç ve o durumdaki hükümlüler ilgili bir çalışma yaptığını da duyurdu. 

    5. Yargı Paketi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Bozdağ, kanunlarda hakkında hükmü kesinleşen kadınların çocuklu olması durumu ile ilgili düzenleme bulunduğunu belirtti.

    Bozdağ, "Kadınlarla ilgili çocuk olması halinde belli süre içeride kaldıktan sonra çıkıyor. Ama onun için belli zamana ihtiyaç var. Genel olarak daha da iyileştirme konusunda neler yapılacağı hususunda kanunlar genel müdürlüğümüz ayrıca bir çalışma yapıyor" dedi.

    Bakan hazırlıkların belli bir noktaya geldiğini de söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow