hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlker Başbuğ adliyede

    İlker Başbuğ adliyede
    expand

    Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Ergenekon'da kumpas" iddiaları ile ilgili ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlker Başbuğ sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne geldi. Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, ''Ergenekon'da kumpas" iddiaları ile ilgili ifade verecek. 
    Başbuğ, adliyeye gelmeden önce Twitter hesabından açıklama yaptı. "Türk ordusu ve personelini hedef alan soruşturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" görüşünü paylaştı. 

    Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer'den alınan bilgiye göre, Başbuğ'un önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunacağı ardından ise "Ergenekon'da kumpas" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında savcı Mesut Erdinç Bayhan'a müşteki sıfatıyla ifade vereceği ve sorumlulular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Başbuğ'un daha sonra da Ergenekon soruşturma ve davasını yöneten hakim ve savcılara ilişkin şikayeti için de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişlerine ifade vereceği belirtildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow