hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ILO heyeti Ankara'da temaslarda

    ILO heyeti Ankarada temaslarda
    expand

    Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Türkiye'ye gelen 3 kişiden oluşan heyeti, Ankara'da görüşmelere başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma'daki maden faciası kapsamında işçi ve işveren sendikaları ve hükümet temsilcileri ile görüşmek üzere dün Türkiye'ye gelen 3 kişilik heyet, önce İstanbul'da temaslarda bulundu. İstanbul'daki ziyaretlerde daha çok 19. fasıl ile ilgili görüşmeler yapıldı. Heyet Ankara'da ise ilk olarak Türk-İş ile görüştü. Heyetin diğer sosyal paydaşlarla görüşmelerine devam edecek. Çalışma Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, HAK-İŞ ve DİSK ile görüşecekler. ILO heyeti temaslarını yarın TİSK ile sonlandırıp Türkiye'den ayrılacak.

    Ziyaretle ilgili ILO'dan yapılan açıklamada ise "Heyet, ileride bu tür acı olayların yaşanmaması için gelecekte neler yapılması gerektiğine ilişkin önceliklerini anlamak üzere tüm paydaşlarımızla görüşmeler yapmaktadır. ILO'dan, işbirliği için teknik desteğini sunması istenildiği takdirde böyle bir işbirliğine hazırız" ifadelerine yer verildi.

    Soma'daki maden faciasının ardından hükümet Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 176 Sayılı "Madenlerde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesi"ni gündemine almış, Çalışma Bakanı ilgili kurumlardan görüş istendiğini, parlamentoya geleceğini açıklamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow