hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İntihar girişimindeki işsiz babanın sorusuna polis cevap veremedi

    İntihar girişimindeki işsiz babanın sorusuna polis cevap veremedi
    expand

    Adana'da simit satıcılığı yapan 36 yaşındaki Şahin Yıldız, velayeti boşandığı eşinde bulunan iki kızını parasızlık yüzünden göremediğini söyleyip, intihar etmek istedi. İkna etmek için gelen polise derdini anlatan Şahin Yıldız, "Sen, manavın yanından geçerken, meyveleri canları çekip istemesinler diye montunla yüzlerini kapatıyor musun?" diye sordu. Polis memuru soru karşısında verecek cevap bulamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, merkez Çukurova İlçesi'nde Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu (TAG) üzerinde meydana geldi. Uzun zamandan beri işsiz olduğu için üç yıl önce eşinden boşanan Şahin Yıldız, bütün çabasına rağmen düzenli bir iş bulamadı. İşsizlik nedeniyle velayeti annelerinde olan iki kızını da göremeyen Yıldız, ölmeye karar verip Seyhan Nehri'nin üzerinden geçen otoyola çıktı. Demir korkulukları aşıp, nehre doğru sarkan Yıldız'ın niyetini anlayan vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri Şahin Yıldız'ın yanına gelip konuşarak ikna etmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Cankur ekipleri ise atlama ihtimaline karşı bot ile nehire açıldı. Can yeleklerini hazırlayan Cankur ekipleri Şahin Yıldız'ı kurtarmak için hazırlıklarını tamamlayıp beklemeye başladı. 

    Cevabı zor bir soru

    Köprü korkuluklarına tutunarak derdini anlatan Yıldız, kendisini ikna etmek için yanına gelen polislere, "Başka çarem kalmadı. İş bulamadım. Ben dürüst bir insanım, yolda bulduğum bin 200 liralık telefonun sahibini arayıp buldum, ona teslim ettim. Kötü bir insan olsam, böyle yaparmıydım. Ama benim, iki çocuğum var, annelerinde kalıyorlar. Onların yüzüne bakamaz oldum. Size bir soru soracağım, senin iki çocuğun var, birinin adı Sena, diğeri Nisanur, onlarla beraber olduğunda, manavın yanından geçerken meyveleri görüp, canları çeker, isterler diye montunun önünü açıp gözlerini kapatarak götürüyor musun? Ben öyle yapıyorum" Başka çarem kalmadı" diye konuştu. 

    Şahin Yıldız'ın sorusu karşısında söyleyecek söz bulamayan polis memurunun imdadına, amiri yetişti. Çevrede toplanan polisleri uzaklaştıran amir, cebinden çıkardığı cüzdanındaki kızlarına ait fotoğrafları gösteren Yıldız'a iş bulma sözü verdi. İntihar etmekten vazgeçen Şahin Yıldız, ifade için Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yardımcı pilot uçağı kasten düşürmüş olabilir"

    Bursa'da lise öğrencisi okulu basıp dehşet saçtı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow