hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İş adamları koalisyon için Saray'ı ziyaret etti" iddiası

    İş adamları koalisyon için Sarayı ziyaret etti iddiası
    expand

    Bazı iş adamlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı koalisyona ikna etmek için Saray’a gittikleri ancak olumlu cevap alamadıkları iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Gazetesi’nden Erdem Gül’ün haberine göre, Davutoğlu, özellikle CHP’de yapılan, “Aslında Davutoğlu koalisyon kurulmasını istiyordu. Ancak Erdoğan izin vermedi” değerlendirmelerinin gerçeği yansıtmadığını söylüyor. Ak Parti içinde ise Davutoğlu’nun koalisyon yanlısı olup olmadığı konusunda bir görüş olduğu belirsiz ama Erdoğan’ın erken seçim istediği konusunda görüş birliği bulunuyor. AK Parti’de de muhalefette de koalisyon kurulmasına büyük oranda Erdoğan’ın izin vermediği ve bu nedenle bir erken seçimde kampanyanın önemli konularından birinin bu olacağı da net olarak ifade ediliyor.

    İşadamları sarayı ziyaret etti iddiası

    Kulislerdeki bu tespite uygun olarak dünkü görüşmeye saatler kala, Erdoğan’ı erken seçimden vazgeçirip, koalisyona kapıları aralaması için Ankara’da ikna heyetleri harekete geçti.
    Edinilen bilgilere göre önceki gece Saray’ı AKP içinden koalisyon isteyen ve yine AKP’ye yakın çok sayıda işadamının ziyaret ettiği belirtiliyor. Bu ziyaretlerde Erdoğan’a koalisyona şans tanıması talepleri iletildi. Ancak Erdoğan’dan koalisyona vize çıkmadığı kulislerde konuşuluyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow