hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşadamları, gazeteciler ve askerler dinlenmiş

    İşadamları, gazeteciler ve askerler dinlenmiş
    expand

    2008-2009 yılları arasında sektörlerinin ileri gelen 160 ünlü isminin, "istihbari dinleme" adı altında, ''terör ve organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle'' dinlendiği belirlendi. Listede işadamları, askerler, gazeteciler ve hatta edebiyatçılar var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Hürriyet Gazetesi'nin santral numaralarından Doğan Holding'in üst düzey yöneticilerinin neredeyse tamamı dinlenmiş. Habere göre, çoğu kod isimlerle alınan mahkeme kararlarının ardından 2008- 2009 yılları arasında yapılan telefon dinlemeleri istanbul emniyeti tarafından "istihbari dinleme" çerçevesinde gerçekleştirildi. 

    Listede Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, işadamları Ali Koç, Mehmet Emin Karamehmet, eski g-Genelkurmay Başkanları Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Oramiral Vural Bayazıt ve Oramiral Bülent Alpkaya, gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Can Dündar, Soner Yalçın, ve Cengiz Semercioğlu gibi isimler var. 

    Olay ise, İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün arşiv kayıtlarında yapılan incelemelerde ortaya çıktı. Arşivlerde, dinlemeye alınmış pek çok telefon numarası tespit edildi. Bunun üzerine bu telefonların kimlere ait olduğu teker teker araştırıldı. 

    Ve yaklaşık 2 buçuk ay süren çalışma sonucunda "telekulağın" çalışma yöntemi gözler önüne serildi. İncelemede, işadamları, gazeteciler, askerler, bürokratlar ve öğretim görevlilerinin aralarında bulunduğu 160 kişinin, "terör ve organize suç örgütü üyelerinin yanlarına monte edilerek" dinlendikleri ortaya çıktı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin çoğunda kod isimlerin kullanıldığı, bazılarının soyadlarının bile olmadığı anlaşıldı. 

    Berkin'in annesini yuhalattı çünkü annesine küfredildi

    Reuters yılın spor fotoğraflarını seçti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow