hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Valiliği, 1 Mayıs bilançosunu açıkladı

    İstanbul Valiliği, 1 Mayıs bilançosunu açıkladı
    expand

    İstanbul Valiliği, sabah saatlerinden itibaren polisle çatışmaya giren göstericilere yapılan müdahalelerde, 142 kişinin gözaltına alındığını, 19'u polis memuru olmak üzere toplam 90 kişinin tedavi edilmek üzere hastanelere intikal ettiğini, 23 vatandaşın da halen hastanede olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kamu düzenini bozan yasadışı eylemlerde 19'u polis memuru olmak üzere toplam 90 kişinin tedavi görmek üzere hastanelere intikal ettiği belirtildi.

    Halen 23 vatandaşın hastanede müşahade altında tutulduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kutlamalar için yapılan müracaatlara Valiliğimiz tarafından Yenikapı yönünde gerekli izin verilmiş ve 300 otobüsün de ulaşımı kolaylaştırmak üzere tahsis edildiği bildirilmiştir. Ancak Taksim ısrarı doğrultusunda sabah 08.00'dan itibaren şehrin muhtelif yerlerinde polisle çatışmaya girilmiş ve yapılan müdahalelerde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren farklı yapılarda eylemci gruplara mensup 142 eylemci gözaltına alınmış olup, haklarında adli makamlarca yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca emniyet güçlerimiz tarafından yapılan kontrollerde 8 el yapımı bomba ile birlikte bol miktarda eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan malzeme ve molotof ele geçirilmiştir. Saat 14.00 itibarıyla trafik akımı ile ilgili alınan kısıtlayıcı tedbirler çok büyük oranda kaldırılarak ulaşımda normal seyre dönülmüştür."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Tabip Odası da açıkladı

    İstanbul Tabip Odası da, 1 Mayıs olayları nedeniyle kendilerine ulaşan yaralı bilançosunu açıkladı.

    Oda Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ümit Şen tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Binlerce kişinin polis copu, plastik mermi, tazyikli su, biber gazı ve fişeğiyle yaralandığı  2014 1 Mayıs günü bize ulaşabilen yaralı bilgileri: En az 4 kafa travması, 1 kulak kesiği, 1  kol kırığı, 15-20 gaz kapsülü ile yaralanma, yüzlerce gaz maruziyeti nedeniyle klinik başvurusu ile bir göz kaybına yol açabilecek göz yaralanması."

    Sosyal medyayı sallayan 1 Mayıs caps'leri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow