hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Valiliği'nden kar açıklaması

    İstanbul Valiliğinden kar açıklaması
    expand

    İstanbul Valiliği, İstanbul'da dün hayatı felç eden kar yağışının ardından bugün trafikte aksamaların önüne geçebilmek için sürücüleri uyardı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da dünden itibaren etkili olan yoğun kar yağışıyla birlikte çok sayıda trafik kazası ve ulaşımda aksaklıklar meydana geldi. İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul'da devam eden kar yağışının yarın öğlene kadar etkili olacağını beklediklerini açıklayarak trafiğe çıkacak sürücüleri uyardı.

    "Zincirsiz araçlara izin yok"

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir. Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Ayrıca, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İBB, İstanbul'daki kar kalınlığını açıkladı

    Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı belirtildi. İstanbul'da gün boyunca 841 trafik kazasının meydana geldiği kaydedildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

    Karla müdahalenin gece boyunca sürdüğü belirtilen açıklamada, "İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam etti. Gece havanın daha da soğumasıyla birlikte yollarda gizli buzlanmalar meydana geldi. Çeşitli bölgelerdi kar lastiği kullanmayan araçların neden olduğu 841 trafik kazası meydana geldi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gece boyunca aşırı yağış ve gizli buzlanmaya karşı Ana Arterler başta olmak üzere köprüler, viyadükler, bağlantı yolları tem ve E-5te tuzlama ve kar kürüme çalışmalarını sürdürdü. İlçe belediyelerine tuz takviyesi yapıldı.
    Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık Yönetim Müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında dün gece 4815 personel 1028 araç ile gece boyunca görev yaptı. Dün sabahtan bu sabaha kadar 15 bin ton tuz, 320 ton solüsyon kullanıldı. İlçe Belediyelerine ise 889 ton tuz verildi. Sabah saatlerinde ana arterler, E-5 ve TEM yollarında sorun yaşanmadı" denildi.

    Bazı bölgelerdeki kar kalınlıkları şöyle belirtildi:

    Çatalca'nın köyleri, Bınkılıç, Aydos: 40 - 60 cm
    Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 25- 40 cm
    Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 20-25 cm
    Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 15-20 cm
    Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar: 10-15 cm
    Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 5-8 cm 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    THY uçağı pistten çıktı, toprağa saplandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow