hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Valiliği'nden yılbaşı önlemleri

    İstanbul Valiliğinden yılbaşı önlemleri
    expand

    İstanbul Valiliği, yılbaşı günü ve gecesini, vatandaşların huzur ve güven içinde geçirmeleri ve mağdur olmadan ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için bazı önlemler aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Valiliğin açıkladığı önlemler şöyle:

    1.Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kamuoyunun yoğun ilgisinin bulunduğu ve kutlamaların gerçekleştirildiği meydan ve alanlar ile eğlence yerlerinde, güvenlik birimlerimizce gerekli tüm emniyet tedbirleri alınacaktır.

    2.Trafik ekiplerimiz tarafından ulaşım güvenliği konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmak üzere her türlü tedbir alınacaktır.

    3.Belediye, Sağlık, Emniyet ve Jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir.

    4.Belediye zabıta, gıda kontrol ve vergi denetim görevlileri ekipler halinde denetim ve kontrollerini sıklaştıracaklardır.

    5.Sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınacak ve görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye
    hazır vaziyette bulundurulacaktır.

    6.Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulacaktır.

    Yılbaşı tatili uzadı 2015 yılbaşı tatili kaç gün olacak?

    2015 için asgari ücret belirlendi

    Asayiş Noel Baba'ya emanet

    İstanbul'da yılbaşı gecesi taciz, kapkaç ve hırsızlık gibi suçlarla mücadele için 15 bin polis görev yapacak. 650'si güven timlerinden oluşan polislerin 5 bini Taksim'de olacak.

    Yılbaşı kutlamaları için alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Güven Timleri Amiri Murat Öztaş güven timlerinin, belediye temizlik işçisi, simitçi, ayakkabı boyacısı, kestaneci, Milli Piyango satıcısı, aşçı, İSPARK görevlisi ve Noel baba kılığında görevde olacaklarını söyledi.

    Taksim Gezi Parkı'nda Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri yılbaşı öncesi basın mensuplarına tanıtıldı.

    Güven Timleri Amiri Murat Öztaş  “Emniyet Müdürlüğü olarak yılbaşı ile ilgili bütün tedbirlerimiz hazır. Bugün itibariyle çalışmalarımıza başladık. Özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, alışveriş merkezlerinde resmi ekiplerimiz, güven timlerimiz, motorize ekipler ve yaya ekipler bu saat itibariyle artık görevdeler. Yılbaşı ile ilgili olarak İstanbul'da 15 bin polisimiz görev yapacak. Bunların 5 bin tanesi Taksim Meydanı'nda olacak. Güven timleri, resmi ekipler, narko timler buradaki bütün köşe başlarını tutacaklar. Arada gezen ekiplerimiz olacak. Yılbaşının güvenli ve güzel bir şekilde geçmesi için biz İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak hazırız"  dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MOBESELER artırıldı

    MOBESE kameralarının artırıldığını ve canlı yayın araçları ile Taksim'i izleyeceklerini söyleyen Murat Öztaş; “Yılbaşı için canlı yayın araçlarımız olacak. MOBESE kameralarımızı da artırdık. Burada bir kriz masamız olacak. Oradan her tarafı kameralar vasıtasıyla izleyeceğiz. Ayrıca yaya kameralarımız da olacak. Yılbaşında basın mensuplarının da güvenli bir şekilde görev yapması için birer tim koruma verilecek. Ağırlıklı olarak Taksim, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy olmak üzere kutlamaların olduğu her yerde polis olacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow