hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da sağanak ve dolu yağışı başladı

    İstanbulda sağanak ve dolu yağışı başladı
    expand

    Meteoroloji'nin Marmara bölgesinde dolu ile birlikte kuvvetli sağanak yağış uyarısından sonra, saat 17.00 sıralarında İstanbul'da sağanak ve dolu yağışı başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Yakası'nda aniden başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

    Sağanak yağışla birlikte fındık büyüklüğünde dolu yağışı da görüldü.

    Dolu taneleri park halindeki araçların üzerine büyük bir gürültüyle düşmeye başladı.

    Bir vatandaş, yağan dolu tanelerini avucunda toplayıp kameralara gösterdi. Dolu yağışı kesildikten sonra sağanak yağmur devam ediyor.

    Aynı saatlerde Avrupa Yakası'nda da yağış etkili oldu. Havanın aniden karardığı görüldü. Sağanak ve dolu yağışının trafiğin yoğun olduğu saate rastlaması yüzünden sürücüler zorluk çekti. Yağmura Galata Köprüsü'nde yakalanan turistler ise ilginç görüntü oluşturdu.

    Olumsuz etkilendi

    İstanbul'da kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı vatandaşlar poşet ve şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları da toplu taşıma araçlarının duraklarına ve çatıların altına sığındı.

    Yağış nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı. Anadolu yakasının sahil kesiminde ise hortum meydana geldi. Bazı bölgelerde de yer yer dolu yağdı.

    Özellikle bu gece etkili olması öngörülen yağışların yarına kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

    Yetkililer, yağış nedeniyle su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow