hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'daki Gezi eylemleri davasında 12 kişi daha ifade verdi

    İstanbuldaki Gezi eylemleri davasında 12 kişi daha ifade verdi
    expand

    İstanbul'da 255 kişinin yargılandığı Gezi davasının bugün görülen 9. duruşmasında 12 tutuksuz sanık daha savunma yaptı. Sanıklar, eylemler sırasında uğradıkları polis şiddetini ve gözaltına alındıktan sonra maruz kaldıkları darp ve hakaretleri anlattı. Üniversite öğrencisi B.B., "Gözaltına alındıktan sonra otobüs içerisine alındım, burada bir polis sol kulağıma yumruk attı ve kulak zarım yırtıldı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7'si yabancı 255 sanıklı davanın 9. duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 12 tutuksuz sanık hazır bulundu. 12 sanığın kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi.

    "Polis kulağıma yumruk attı, kulak zarım yırtıldı"

    Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davanın duruşmasında tutuksuz sanık üniversite öğrencisi B.B., Gezi Olaylarını ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmek amacıyla olay yerine gittiğini belirtti. B.B., "Gözaltına alındıktan sonra otobüs içerisine alındım, burada kask numarasını öğrendiğim bir görevli polis memuru sol kulağıma yumruk attı ve kulak zarım yırtıldı. Buna ilişkin doktor raporum vardır ancak şikayetçi olmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

    "Siyasi görüşüm de yapılan gösterileri tasvip etmemektedir"

    Tutuksuz sanık üniversite öğrencisi O.A. ise Beşiktaş'ta gözaltına alındığını belirtti. Gözaltındayken polislerin saçının çektiğini ve kendisine tekme attıklarını iddia eden O.A., "Gösterilere katılmadım. Zaten siyasi görüşüm de yapılan gösterileri tasvip etmemektedir. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kafamda ödem oluştu"

    Tutuksuz sanık B. Y. ise, gözaltındayken polisin şiddetine ve hakaretine maruz kaldığını ve kafasında ödem oluştuğunu anlattı. Olaylarla herhangi bir ilgisi olmadığını ifade eden B.Y., beraatini talep etti. Diğer sanıklarda savunmalarında suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraatlerini istedi. Hazırda bulunan 12 sanığın da savunmasının tamamlanmasının ardından duruşma, savunmalarını yapmayan sanıkların dinlenmesi için 27 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.

    155 sanığın savunması bitti

    Gezi Parkı olayları sırasında 1-2 Haziran 2013 tarihinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ne sığınan göstericilerin de aralarında bulunduğu 255 sanıklı dava 6 Mayıs'da başlamıştı. "Görevli polise mukavemet", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kamu malına zarar verme", "Kamu görevini usulsüz üstlenme", "Özel kıyafetleri usulsüz kullanma", "Suçluyu kayırma", "İbadethaneyi kirletmek suretiyle zarar verme" ve "Hırsızlık" suçlarından yargılanıyor.
    Bugün ifadesi alınan 17 sanık ile birlikte ifadesi alınan sanıkların sayısı 155'e ulaşmış oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow