hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un tek kadın belediye başkanı koltuğa oturdu

    İstanbulun tek kadın belediye başkanı koltuğa oturdu
    expand

    İstanbul'da sandıktan çıkan tek kadın belediye başkanı CHP'li Handan Toprak Benli. Avcılar'ın yeni belediye başkanı seçildi. Ve dün 15 yıldır bu görevi yürüten CHP'li Mustafa Değirmenci'den koltuğu devraldı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O İstanbul'un bu dönem seçilen tek kadın belediye başkanı. CHP'li Handan Toprak Benli. 54 yaşında tıp doktoru. Şimdi, doğup büyüdüğü yerin Avcılar'ın belediye başkanı oldu.

    Handan Toprak Benli, "Tek bayan olmak çok da tarafımdan istenen bir durum değil. Ben daha çok kadının belediye başkanı olmasını istiyorum. Tek olmamalıydı. Umarım gelecekte çok kadın yönetici olacak siyasette, temsilde, sivil toplumda" dedi.

    Benli ayrıca, "Ben 22 yıldır burada hekimlik yaptım. Mahalle sağlık ocaklarını kurduk 8 tane. Ve onlar her zaman bana yakıştırdıkları şey 'halkçı doktor' deyimiydi. Şimdi yine halkçı doktorlarını başkanları olarak da hem sağlıkta, iyi günde kötü günde hem de her türlü hizmette yine ulaşılabilir yine halkının yanında bir başkan olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

    Henüz Yüksek Seçim Kurulu seçim sonuçlarını onaylamadı ama Avcılar Belediye Başkanlığı binasında devir teslim töreni yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sandıktan yüzde 44 oy çıkararak AK Parti'nin adayına yüzde 4 fark atan Handan Toprak Benli, 15 yıldır Avcılar'ın belediye başkanı olan CHP'li Mustafa Değirmenci'den koltuğu devraldı:

    "Sayın Mustafa Değirmenci'ye çok özendim. Allah'tan bana da böyle devretmeyi, nasip etmesini istiyorum. Kesinlikle seçim kaybetmeden bir başka cumhuriyet halk partili'ye devretmesini nasip etsin bana da"

    Mustafa Değirmenci, başarı dilekleriyle görevi yeni başkan Handan Toprak Benli'ye devrederken tavsiyeleri de vardı:

    "Arkanızdan dedikodu yapacaklar, duymayacaksınız. Hakkınızda yalan yanlış her şeyi söyleyecekler, ama hiçbirini duymayacaksınız. Siz hedefe kitlenip işinize bakacaksınız. İşiniz kolay değil, gerçekten değil. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti iktidarı var. Burada çok zorlanacağınızı biliyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow