hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un üstünden fırtına geçti

    İstanbulun üstünden fırtına geçti
    expand

    Öğleden sonra İstanbul'un bazı semtlerinde ani hava değişikliği yaşandı. Önce gökyüzü karardı ardından yoğun bir toz bulutu geldi, bu sırada göz gözü görmedi. Görüş mesafesinin kısalması sürücüleri de etkiledi, trafik ağırlaştı. Kuzey yönlü fırtına sırasında zaman zaman şimşek ve yıldırım gürlemeleri duyuldu. Yağış ise hafif ve etkisizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trakya yönünden İstanbul'a giren şaşırtıcı hava değişikliği sırasıyla Beylikdüzü, Bağcılar, Maslak ve Taksim gibi noktalardan gözlendi. Tanık olan İstanbullular ani hava değişikliğinin şaşkınlığını yaşadı.

    Ağaç devirdi, çatı uçurdu

    Bu sırada telsizlerden fırtınanın yol açtığı direk devrilmesi ve çatı uçması ihbarları duyuldu. Genişlemeyen dar bir bölgede etkili olan fırtınanın İstanbul'u  bir baştan bir başa katedişi Meteoroloji radarlarında da görüldü.

    "Elimi uzattım, ben çapulcu Metin"

    İşte fırtınanın görüntüsü...

    Radarda koyu kırmızı renkle gösterilen bölgeler fırtınanın etkili olduğu, sıradışı hava koşullarının yaşandığı bölgeleri gösteriyor. Radara farklı zamanlarda yansıyan görüntüler, fırtınanın nasıl hızlı bir şekilde ilerleyip yer değiştirdiğini gösteriyor. 15.38 de Avrupa yakasında Beylikdüzü, Bağcılar ve çevresinde görülen fırtınanın, saat 15.45 de Boğaz bölgesine, Maslak ve çevresine kaydığı görülüyor.

    Anadolu yakasına geçti

    Radarda kırmızı renkle görülen bölgeleri etkileyen sıradışı hava koşulları 15.53'te de Avrupa yakasından gözleniyor. Saat 16.15'i gösterdiğinde fırtınanın Anadolu yakasına geçtiği Beykoz ve çevresinde etkili olduğu görülüyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow