hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte ABD'nin gözünü korkutan yeni örgüt: Horasan

    İşte ABDnin gözünü korkutan yeni örgüt: Horasan
    expand

    ABD'nin IŞİD'i vururken hedef aldığı bir örgüt daha vardı. El Kaide bağlantılı Horasan. 11 Eylül saldırılarını bilen komutanlardan biri Muhsin El Fadli'nin o saldırıda hedef olduğu konuşuluyor. ABD'li yetkililer Horasan örgütü için, "IŞİD'e kıyasla ABD için daha büyük bir tehdit" diyor. Çünkü, "IŞİD halifelik ve devlet olmak istiyor. Horasan ise yeni bir 11 Eylül!"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye'de IŞİD hedefleri ile birlikte vurulan El Kaide bağlantılı Horasan grubunun adını ABD'li yetkililer ilk kez geçen hafta duyurdu. Onlara göre örgüt, ülke toprakları için yeni bir tehdit.

    Afganistan'daki El Kaide üyelerinden oluşan Horasan grubu, El Nusra Cephesine bağlı çalışan gizli bir örgüt. ABD'li istihbaratına iki yıl önce Suriye'de faaliyete başladı, ardından Irak'a da yayıldı.

    Ancak ABD yönetimi örgütün ismini bile uzun süre gizli tuttu. Çünkü ABD açısından önemli bir tehdit olduğu bilgisiyle isimleri de yayılırsa, örgütün eleman toplamasının kolaylaşacağı düşünüyordu. Bu nedenle isimlerini gizlediler. Fakat ABD açısından tehdit içerdikleri için, bilgileri kongreye iletildi. İsimleri de Kongre'den sızdı.

    IŞİD hedefleri böyle vuruldu

    Horasan grubu içinde faaliyet yürüten isimlerden birinin, 33 yaşındaki Muhsin el Fadhli adlı bir kuveytli olduğu tahmin ediliyor.

    Ortadoğu'daki güvenlik kaynaklarının CNN International'a aktardığı bilgilere göre, Fadhli 2013 yılının Nisan ayında Suriye'ye gelerek, Nusra Cephesine katılmış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örgütün bir diğer önemli ismi ise, Suudi Arabistan vatandaşı olan El Rahman Muhammed El Juhni. Ülkesinde en çok arananlar listesinde yer alıyor.

    ABD Hava Kuvvetleri'nin "Yırtıcı Kuş"u, "F-22 Raptor"

    İşte IŞİD'e yönelik koalisyonun hava gücü

    El Juhni'nin, El Fadhli'nin Suriye'ye gelmesinin ardından, El Juhni'nin pek çok savaşçı topladığına inanılıyor.

    Batı ülkelerine yönelik terör saldırıları düzenlemek üzere oluşturulduğuna inanılan Horasan grubu bu nedenle ABD'nin IŞİD'le birlikte öncelikli hedefleri arasında yer aldı.

    Osmanlı'da eşcinsellik

    Tam 9 bin yıl önce burada

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow