hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte CHP'nin çatı stratejisi

    İşte CHPnin çatı stratejisi
    expand

    CHP, İzmir'de cumhurbaşkanlığı için çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu için strateji çizdi. Basına kapalı yapılan görüşmede, İhsanoğlu'nun akademik kariyeri ve uluslarası kamuoyundaki saygınlığına vurgu yapılacak, tüm siyasi partileri ziyaret edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ve il yönetimiyle yaptığı basına kapalı toplantıda catı aday ile ilgili strateji belirledi.

    Edinilen bilgiye göre Engin, ilçe başkanlarından cumhurbaşkanılğı seçimi için çalışma grubu oluşturmlalarını, bu grupta eski belediye başkanları, eski meclis üyeleri, eski milletvekilleri ile kanaat önderlerinin bulunmasını istediği öğrenildi.

    Engin'in "İlçelerdeki tüm siyasi partiler ziyaret edilecek, cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında ayrıntılı bilgi verin. İhsanoğlu'nun akademik kariyeri, uluslarası kamuoyundaki saygınlığı, siyasetten uzak olması, barış ve kardeşliğin dilini kullanmasını anlatın. Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi hatta BDP'nin tabanıyla yakın iletişime geçin. Ben Genel Başkanı'mızın sağduyusuna inanıyorum. Türkiye'nin geleceği için böyle bir karar vermiştir. Toplumu barıştırmak için böyle bir karar vermiştir. Yerel seçimlere katılım çok yüksek oldu. Aynı katılımı bu seçimlerdede sağlamalıyız" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir İl Yönetim Şirin Akgül, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, cumhurbaşkanı adayının örgütte sorulması gerektiğini, parti içinden birinin olmasını tercih ettiklerini ancak İhsanoğlu için de canla başla çalışacaklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow