hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte TSK'nın "Süleyman Şah" planı

    İşte TSKnın Süleyman Şah planı
    expand

    Süleyman Şah Saygı Karakolu'na bir saldırı olması halinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekat planı hazır. CNN TÜRK'ün ulaştığı planın detayları arasında, "Fırtına obüslerden", 15-20 dakika aralığında uçar birlik harekatının devreye girmesine kadar bir çok hazırlık yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik iddiaları, TBMM'nin yeni yasama yılının açılışı nedeniyle verilen resepsiyonda "Süleyman Şah Saygı Türbesine yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye'nin atacağı adım belli" sözleriyle değerlendirdi.

    2. dakikada obüsler, 15. dakikada bordo bereliler...

    Türk Silahlı Kuvvetleri, uzun süredir sınırın 40 kilometre Suriye tarafında bulunan Süleyman Şah Saygı Karakolu'na IŞİD tarafından olası bir saldırı halinde atılacak adımlar üzerinde çalışıyor. CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre, karakolda yarısı bordo bereli olmak üzere yaklaşık 50 asker görev yapıyor.

    Genelkurmay Başkanı Özel'den Süleyman Şah için özel mesaj

    Karakolun etrafının terör örgütü IŞİD'in kontrolünde ancak çevrede durumun stabil. Yani bir sataşma veya saldırı söz konusu değil. Ancak TSK her türlü olasılığa karşı karakolu koruma planını hazırladı. O planın detaylarına ise CNN TÜRK ulaştı.

    TSK, saldırının kapsamına göre değişen olasılıklı bir plan hazırladı. Fırtına obüslerden, 15-20 dakika aralığında uçar birlik harekatının devreye girmesine kadar bir çok hazırlık planlandı. Bu çerçevede, olası bir saldırı veya çatışma anında Skorsky ve Kobra helikopterler birlikte hareket edecek. Skorsky'ler bordo berelileri 20 dakika içinde bölgeye indirebilecek. Diğer taraftan olası saldırı anında hava kuvvetlerinin yaklaşık 2 dakika, tankların ise yarım saatte bölgede devreye alınması söz konusu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mevziye girdi, bu kareleri IŞİD namlusunun ucunda çekti

    IŞİD Irak askerlerini vahşice öldürdü, fotoğraflarını yayınladı

    Öcalan'dan Kobani ve çözüm süreci mesajı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow