hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal'de polis müdahalesi

    İstiklalde polis müdahalesi
    expand

    İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen kitleye polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Sıkılan gaz rüzgarın etkisiyle Taksim Meydanı'nda bulunanları da etkiledi. Kadıköy'de de olaylar çıktı. Cadde ve sokaklara barikat kurup ateş yakan gruplara polis plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale etti. Olaylarda 42 eylemci gözaltına alındı. Gözaltına alınan göstericiler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstiklal Caddesi'ndeki TMMOB binasında biraraya gelen Taksim Dayanışması üyeleri Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

    Ancak aralarında CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal'ın da bulunduğu grubun yolu, barikat kuran polis tarafından kesildi.

    Grup üyeleri yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, "Lütfen dağılın. Sayın milletvekilleri, hastalar ve çocuklar, lütfen güvenli bir alanan alın. Yasa dışı eylem yapan gruba sesleniyorum lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" dedi.

    Birkaç dakika sonra polisin müdahalesi başladı.

    MÜDAHALEDEN KARALER

    Gaz bombası ile tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu.

    Eylemciler, Galatarasay Meydanı'na doğru kaçtı.

    TOMA ÖNÜNDE SELFIE ÇEKTİLER

    Turistler de etkilendi

    Sıkılan gaz rüzgarın etkisiyle Taksim Meydanı'nda bulunanları da etkiledi. Gazdan etkilenen turistler kaçışırker, bazıları gazın etkisinden kurtulmak için ağızlarını giysileriyle kapattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TENCERE-TAVALI PROTESTO

    Galatasaray'da müdahale

    İstiklal Caddesi'nde biraraya gelen grubun Taksim'e doğru yürüyüşe geçtiği sırada başlayan polisin müdahalesi Galatarasay Meydanı'nda devam etti.

    Polis ekipleri İstiklal Caddesinden Galatasaray Meydanı'na koşarak gelen göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

    Müdahale sırasında bazı göstericiler gazdan etkilenerek çevrede bulunan dükkanlara sığındı. Dükkan girişinde yaşanan izdiham dolayısıyla bir dükkanda maddi hasar meydana geldi.

    Bu sırada iki gösterici izdiham dolayısıyla bileğinden ve ayağından yaralandı.

    Yaşlı bir kadın ise, atılan gazdan etkilenerek yere yığıldı. Yerde yatan yaşlı kadın diğer göstericilerin yardımıyla ayağa kalkarak olay yerinden ayrıldı. Ara sokaklara kaçışan göstericilere polis ekipleri sokak başlarını kapatarak plastik mermi ile müdahalede etti.

    Cihangir

    Gezi Parkı’na çıkmak isteyen yüzü maskeli küçük gruplar, Firuzağa Mahallesi Defterdar Yokuşu’na çıkan ara sokaklarda toplanarak, polislere sapanlarla taş ve havai fişek atmaya başladı. Polis de eylemci gruba biber gazı ve taşlarla karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan grupları kovalayan polis, yakaladığı bazı kişileri gözaltına aldı. Kovalamaca sırasında bir polis memuru kolundan yaralandı. Yaralanan polis memuru, kendisini yaralayan göstericinin gözaltına alınan eylemcilerden biri olduğunu öne sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi. Polisin göstericileri kovaladığı sokaklarda pencerelere çıkan bazı vatandaşlar ise tencere-tava çalarak polislere tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Firuzağa Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, çöp konteynerlerini devirip ateşe verdikten sonra cadde üzerinde barikat kurdu. Grup, polise taş ve şişe atınca, polis de gaz bombasıyla müdahale etti.

    Bu sırada, eylemcilerin attığı taşlardan biri, Çevik Kuvvet'te görevli bir polis memurunun başına isabet etti. Kafasından kan akan polis memuruna ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Yaralı polis memuru, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eylemcilerin dağılmasından sonra, caddeye kurulan barikatlar iş makinalarıyla kaldırıldı. Ateşe verilen çöp konteynerleri de TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolapdere ve Piyale Paşa

    Taksim'e çıkmaya çalışan yaklaşık 50 kişilik bir gösterici grubuna polis Dolapdere, Piyalepaşa bulvarı üzerinde müdühüle etti. Göstericiler havai fişek, polis de göz bombası kullandı. Göstericiler dağıldı.

    Gazi Mahallesi

    Sultangazi Gazi Mahallesi'nde toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TEM Otoyolu'na çıkmak isteyen gruba polis, biber gazı ve TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında suyu biten TOMA'ya itfaiye aracından takviye yapıldı.  Eylemciler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

    D-100 karayolunda hareketli dakikalar

    D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde yolu kapatmak isteyen bir gruba çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polise molotof kokteyli atan grup ara sokaklara kaçarken D-100 karayolunda hareketli dakikalar yaşandı. D-100 Karayolu Göztepe mevkiinde bir grup pankart açarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale ederken, polise molotof kokteyli atıldı. Polisin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara kaçarken, D-100 karayolunda hareketli dakikalar yaşandı. TOMA aracı karayolunda manevra yapıp ters istikamette bir müddet ilerledi. Çevik kuvvet ekipleri de D-100 Karayolunda grubun yolu trafiğe kapatmaması için bir müddet bekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tencere-tavalı protesto

    Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen aralarında Çarşı grubu'nun da bulunduğu eylemcilere polis müdahale etti. Teşvkiye'de başlayan polis müdahalesi ara sokaklara uzandı. Polis TOMA'dan sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermilerle gruba müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara girerek dağıldı. Polisle grup arasındaki kovalamaca bir süre ara sokaklarda sürdü. Çevik kuvvet ekipleri vatandaşlar tarafından tencere tava çalınarak protesto edildi.

    Beşiktaş

    Nişantaşı üzerinden Osmanbey'e çıkan kalabalığa, mahalle sakinleri tencere-tava ve alkışlarla destek verdi. Polis gruba Rumeli Caddesi'nde tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında uzun süre koşuşturma yaşandı. Ara sokaklarda yakalanan bazı eylemciler polis tarafından gözaltına alındı. Öte yandan Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bekleyen gruba da polis müdahale etti. Ara sokaklara kaçan çok sayıda eylemci polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Vatandaşlar polisin eylemcileri gözaltına almasına tepki gösterdi. 

    Kadıköy'de polis müdahalesi

    Kadıköy'de olaylar çıktı. Cadde ve sokaklara barikat kurup ateş yakan gruplara polis plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale etti. Gezi olaylarının yıldönümünde Kadıköy'de akşam 19.00'dan sonra olaylar çıktı. Polis ekipleri akşam saatlerinden itibaren Altıyol ve İskele meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Gruplar bazı cadde ve sokaklarda barikat kurup ateş yaktı. TOMA araçlarıyla yakılan ateşleri söndürürken, ara sokaklarda toplanan gruplar çevik kuvvet polisine havai fişek ve molotof kokteyl attı. Poliste plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Olaylar sırasında arada kalan vatandaşlar biber gazından etki

    Müdahale öncesi gözaltılar

    Bu arada İstiklal Caddesi'nde CHP binası önünde toplanan grubu polis uzaklaştırdı.

    Saat 16.15 sıralarında İstiklal Caddesi'nde toplanan bir grup göstericiye polis "dağılın" uyarısı yaptı.

    Polis, uyarıya uymayan grubu, üzerine yürüyerek uzaklaştırdı.  Grup, Galasataray Meydanı'na doğru uzaklaştı. Bu arada gruptaki 2 kişi gözaltına alındı.

    CHP'li vekillerden tepki

    Bu arada CHP Milletvekilleri, İstiklal Caddesi'nde biri kadın 2 kişiyi gözaltına alan polise tepki gösterdi.

    Aralarında Müslim Sarı ve Mahmut Tanal'ın bulunduğu CHP'li vekiller gazetecilere açıklama yaptığı sırada, polis, İstiklal Caddesi'nde 2 kişiyi gözaltına aldı.

    Gözaltındakileri polisin elinden almak için çevredeki vatandaşlar ve CHP milletvekilleri müdahale etti.

    Polisin sürükleyerek götürmeye çalıştığı kadın gösterici, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve çevredeki vatandaşların sayesinde polisin elinden alındı. Kadını gözaltına almaya çalışan polise Müslim Sarı tepki gösterdi.

    Öte yandan, gözaltına alınan diğer gösterici de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın çabalarıyla polisin elinden alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow