hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de mülteci teknesi battı

    İzmirde mülteci teknesi battı
    expand

    İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere Mahallesi açıklarında bir mülteci teknesi battı. 16 yolcusu olduğu öğrenilen teknedekilerin kurtarılması için Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince Tavşan Adası açıklarında başlatılan çalışmada 8 kişinin cesedine ulaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Menderes ilçesi Özdere beldesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan mültecileri taşıyan bot battı. İhbar üzerine, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerin denizden ve havadan başlattığı arama kurtarma çalışmalarında 8 kişinin cesedine ulaşıldı.

    Tavşan adası açıklarında arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı ekiplerce kyıya çıkarılan cesetler, savcılık tarafından düzenlenen tutanağın ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

    Kurtarılan Rahman: "Tekne ve botta 16 kişi vardı"

    Gümüldür'de balıkçılık yapan Mehmet Ülük, tekne battığı haberini alarak bölgeye hareket ettiklerini, batan tekneden kurtarılan 16 yaşlarındaki Rafıp Rahman'ın güvenlik güçlerine anlattıklarına tercümanlık yaptığını belirtti.

    Ülük, Rahman'ın, Basmane semtinden 16 kişi birlikte Ahmetli beldesi yakınlarına geldiklerini, şişme bot ve polyester tekne ile denize açıldıklarını, yaklaşık 1 saat sonra çıkan fırtına ve denizdeki dalgalar nedeniyle her iki deniz taşıtının da alabora olduğunu anlattığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülük, Rahman'ın, bot ve teknede 4,5 yaşındaki çocuk ve annesi ile 14 erkeğin bulunduğu, tamamının Suriyeli olduğu bilgisini verdiğini kaydetti.

    İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sofuoğlu

    112 Acil Sağlık Hizmetleri sorumlu İzmir İl Salık Müdür Yardımcısı Turan Sofuoğlu, AA muhabirine arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla bölgeye sağlık ekiplerinin yönlendirildiğini beldirdi.

    Sofuoğlu, 112 sağlık ekiplerinin kurtarılan 4 kişiye müdahalede bulunduğunu, 2'sinin 112 ambulans helikopteriyle Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, birinin karayoluyla Seferihisar Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü, sağlık durumu iyi olan diğer bir kazazedenin de beldede sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi.

    Sofuoğlu, kurtarılan bir kişinin de Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'na bağlı helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığını kaydetti.

    Arama kurtarma çalışmalarına ara verildi

    Bu arada kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması nedeniyle kaybolan kişileri arama çalışmaları deniz yüzeyinde sürdürülürken, havadan yürütülen çalışmalara ara verildi.

    Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, olayın bildirilmesinin ardından bölgeye gönderilen 2 helikopter ve 1 uçağın havadan yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına, havanın kararması nedeniyle ara verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı botların deniz yüzeyinde sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarına ara vermeden devam edileceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow