hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın örgütlerinden "Bir kadın olarak sus..." tepkisi

    Kadın örgütlerinden Bir kadın olarak sus... tepkisi
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Bir kadın olarak sus..." sözlerine kadın örgütleri tepki gösterdi. Aralarında KA.DER, Başkent Kadın Platformu ve İKKB gibi kadın örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda Arınç kadınlardan "derhal" özür dilemeye çağrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik sarfettiği "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus..." sözü üzerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla susmayacaklarını söyleyip Arınç'ı özür dilemeye çağırdılar. 

    VİDEO: Bülent Arınç: "Bir kadın olarak sus..."

    KA.DER: "Arınç yalnız değildir!"

    KA.DER Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Arınç'ın "sabıkalı" olduğuna dikkat çekilerek "kadın düşmanı, ayrımcı, cinsiyetçi, aşağılayıcı, ötekileştirici” söylemlerine “istikrarlı” şekilde devam ettiği" belirtildi. Açıklamada "Arınç yalnız değildir! Kadının sözünü, bedenini, giyim tarzını, yaşam biçimini, kısaca, kadının siyasette ve toplumda var oluşunu sorgulayan, kadınları kendi yaşam tarzının ve ideolojisinin kalıpları içine sokmaya çalışan “zihniyetin” temsilcisi ve sözcülerinden biridir. Bu zihniyet, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin de temel nedenlerindendir" denildi. 

    Bülent Arınç'a bir tepki de Zeynep Altıok Akatlı'dan geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arınç, hem HDP Milletvekili Nursel Aydoğan’dan hem de tüm kadınlardan “derhal” özür dilemelidir. Arınç'ın derhal özür dilemesi gerektiği vurgulanan açıklamada "Ne Arınç ne de temsil ettiği zihniyet kadınları susturamaz! Bugüne kadar susmadık, bundan sonra da susmayacağız, ne dediğimiz anlaşılıncaya kadar sesimizi daha fazla, daha gür çıkaracağız" ifadelerine yer verildi. 

    İKKB: "Cumhuriyet tarihinde ilk kez..."
    İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Nazan Moroğlu da cinsiyete dayalı bir ayrımcılığı kınadı.

    İKKB tarafından yapılan yazılı açıklamada: "TBMM çatısı altında Cumhuriyet tarihinde ilk kez 'kadını birey olarak görmeyen zihniyetin' bir kadın milletvekilinin konuşmasına tahammülsüzlüğün' dışa vurulduğuna tanık oluyoruz. Bu vahim durumun yol açacağı insan hakları ihlalleri için kamuoyunu uyarıyoruz. Her gün Şehitlerin acısıyla sarsıldığımız ve ülke bütünlüğüne sahip çıkmamız gereken bugünleri adeta fırsat bilerek cinsiyete dayalı ayrımcılığın dile getirilmesini kınıyoruz. Demokrasinin temel kriterinin Eşitlik olduğunu hatırlatıyoruz.Kadın erkek eşitliği bir demokrasi meselesidir.Gerçek demokrasi için mücadeleye devam diyoruz" görüşleri ifade edildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow