hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartal Belediyesi'nde turunçgil böceği alarmı

    Kartal Belediyesinde turunçgil böceği alarmı
    expand

    Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, vatandaşları daha önce ülkemizde varlığı bilinmeyen, iç ve dış karantinaya bağlı zararlı bir böcek kabul edilen, turunçgil böceğine (Uzun Antenli Böcek) karşı uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul ve çevresinde görüldüğü tespit edilen, uzun antenli turunçgil böceği, ağaçların gövdelerini yiyerek kurumalarına sebep oluyor. Son derece zararlı olan ve koruma amaçlı mücadeleye cevap vermeyen bu böcek için Tarım İlçe Müdürlüğü ve İlçe Belediyeler, koordineli bir çalışma başlatıp rutin kontroller gerçekleştiriyor.

    İstanbul'da "zehirli tırtıl" alarmı

    Gördüğünüz anda bildirin

    Zararlı böceğin tespit edildiği ağacın belirlenmesinin hemen ardından ağacın, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde ilaçlanması ve devamında gözlenerek imha edilmesi gerekiyor.

    Mücadele için Kartallı vatandaşlarımızın konuya hassasiyet gösterip Park ve Bahçeler Müdürlüğü 0 (216) 280 53 25 nolu telefondan; ya da bulundukları Tarım İlçe Müdürlüğü'nün 0 (216) 306 71 50 no'lu telefonunu arayarak bildirmeleri uyarısında bulunuldu. Böcek zararına maruz kalmış ağaçların, gerekli durumlarda imhası ve koruma amaçlı ilaçlaması ücretsiz olarak yapılacaktır.

    Uzun antenli böcek(turunçgil böceği) nedir?

    Ergin siyah renkli olup, kanatları üzerinde düzensiz şekilli beyaz lekeler bulunur. Boyu 25-35 mm'dir. En belirgin özelliği kanatların başa yakın kısmında çok sayıda granülün bulunmasıdır. Larvaları bacaksız, krem rengi ve olgunlaştığında 27-38 mm boyundadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow