hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım 2014 celbi yedek subay sınıflandırma sonucu

    Kasım 2014 celbi yedek subay sınıflandırma sonucu
    expand

    Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi Başkanlığı, Kasım 2014 celbinde silâh altına alınacak yedek subay ve kısa dönem erlerin sınıflandırma sonuçlarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yedek subay sınıflandırma sonucunuzu e-devlet üzerinden buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Seçim ve sınıflandırma sonucunda;

    "A. Bir aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay aday adayları 27-31 ekim 2014 Tarihleri arasında, iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları  10-14 kasım 2014 tarihleri arasında tertip edildikleri sınıf okullarına,

    B. Kısa dönem erbaş/er statüsüne ayrılanların birinci grubu 03-07 kasım 2014, ikinci Grubu ise 17-19 aralık 2014 tarihleri arası sevk edilecektir. Yükümlüler; e-devlet  Kapısından eğitim merkezlerine sevk işlemini yapabilecekleri gibi askerlik şubesi Başkanlığına müracaat etmesi halinde eğitim merkezlerine sevk edileceklerdir.

    Tüm dünyadan en korkutucu özel birlikler

    C. Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra kısa dönem er statüsüne  Ayrılanlar ile yedek subay adaylarından bir aylık ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi Tutulacak olanlar sevk başlangıç tarihlerinden iki iş günü öncesine kadar  E-devletten sevk evrakını alabileceklerdir. Bu tarihlerden sonra sevk evrakı Askerlik şubesi başkanlıklarınca verilecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ç. E-devlet kapısından veya askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını alan Yükümlüler iaşe bedeli ve taşıma ücretlerini sevk tarihini takip eden üç ila beş iş Günü içerisinde nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle ptt şubelerinden veya ptt  Kartı ile pttmatiklerden alabileceklerdir.

    D. 1111 sayılı askerlik kanununun 47'nci maddesi kapsamında sevkin son gününü Kapsayan istirahat raporu bulunan tıp doktorları istirahat raporlarının bitimini Takip eden tarihte sevk edilmek üzere askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat Edeceklerdir. İstirahat süresinin bitiminde askerlik şubesi başkanlığına müracaat  Etmeyenler hakkında bakaya işlemi yapılacaktır. Bakaya tıp doktorlarından
    Kendiliğinden askerlik şubesi başkanlıklarına müracaat edenler veya ele Geçirilenler derhal sevk edilecektir.

    Komandoları böyle seçiyorlar!

    9. Seçim ve sınıflandırma sonucu tertip edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine Katılmak üzere e-devlet kapısından veya askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını  Almayan, e-devlet kapısından veya askerlik şubesi başkanlığından sevk evrakını aldığı Halde kendisine verilen yol süresi bitiminde birliklerine katılmayanlar bakaya İşlemine tabi tutulacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10. 1076 sayılı yedek subay ve yedek askerî memurlar kanunu’nun ek-6’ncı maddesi Gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

    11. Yükümlüler bu duyuru metnine ve konuyla ilgili daha fazla bilgiye  www.asal.msb.gov.tr. İnternet adresinden, özet bilgiye ise trt teleteksten ulaşabilirler."

    Norveç'in kadın askerleri

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow