hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp kardeşler, babalarının öldüğü yerde bulundu

    Kayıp kardeşler, babalarının öldüğü yerde bulundu
    expand

    Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde dün öğle saatlerinde kaybolan işitme engelli 10 yaşındaki Ali ile ablası 15 yaşında Şevval Demir, 3 yıl önce babalarının trafik kazasında öldüğü yerde bulundu. İki kardeşin babaları öldükten sonra annelerinin de bir başkasıyla evlendiği, kendilerine ise dedelerinin baktığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akyazı'nın Yeniköy Mahallesi'nde oturan ve 3 yıl önce babaları Ali Demir trafik kazasında ölen, anneleri de başkasıyla evlendiği için mahkeme tarafından velayetleri dedeleri Yunus Demir'e verilen Ali ile ablası Şevval Demir, dün öğlen saatlerinde kayboldu. Torunlarını bulamayan ve onların mantar toplamaya gittiklerini söyleyen dede jandarmaya haber verince arama başlatıldı.  İki kardeşi bulmak için aramalara jandarma, orman muhafaza ekiplerinin yanı sıra 112 ekipleri ve Akyazılı motokroscular da motorlarıyla katıldı.
     
    Babalarının kazada öldüğü yere gitmişler

    Ekipler çocukların son görüldüğü yerlerden başlayarak Orman bölgesini taradı. Çocuklar, saat 22.30 sıralarında 3 kilometre uzaklıktaki Şerefiye Mahallesi'nde bulunan bir su şirketine ait kullanılmayan yemekhanede bulundu. Ekipler çocukları yakındaki kahveye getirdi. Çocukların bulundukları yerin, 3 yıl önce babalarının trafik kazasında hayatını kaybettiği yer olduğu anlaşıldı.

    Çocukların bulunduğu haberini alan dede Yunus Demir ve diğer yakınları ile anneleri Zeynep Gürses de olay yerine geldi. Çocuklarını görünce baygınlık geçirip yere yığılan anne Zeynep Gürses'e sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada dede Yunus Demir,  anne Zeynep Gürses'e, çocuklarını hiç arayıp sormaması nedeniyle tepki gösterdi. Yunus Demir ile Anne Gürses'in yakınları birbirlerine saldırdı. Kavga, Jandarma ve köylülerin araya girmesiyle önlendi. Anne ve çocukları ambulansa bindirerek Akyazı Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow