hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı toplantıya çağırıyor

    Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı toplantıya çağırıyor
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, 'kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım' diye. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım. (Tarihine) Onu arkadaşlarla görüştükten sonra karar vereceğim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında kendisine yönelik istifa ve kurultay çağrılarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

    "Basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, 'kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım' diye. Ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar, ben kurultayı toplayacağım. (Tarihine) Onu arkadaşlarla görüştükten sonra karar vereceğim."

    Muharrem İnce istifa ediyor

    Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin ardından açıklama yapmadığının hatırlatılması üzerine, "Bu kadar merak edildiğimi bilmiyordum doğrusunu isterseniz. Bir pazar günü evden biraz genel merkeze geç geldim, herkes 'Kılıçdaroğlu eve kapandı' dedi. Benim de herhalde yarım gün de olsa dinlenme hakkım var diye düşünüyorum" diye konuştu.

    Başbakan kim olacak?

    "Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay çağrılarına ilişkin şunları söyledi: "Biz, bu ülkeye demokrasiyi getiren bir partiyiz. Çok sesli bir partiyiz aynı zamanda. Ama parti disiplini denilen bir kurala da sıkı sıkıya bağlı olmamız gerektiğini de herkesin bilmesi gerekir. Bir arkadaşımız, Sayın İnce bugün bir basın toplantısı yaparak genel başkan olacağını ve böyle bir iddiası olduğunu, seçime gireceğini iddia etti. Bundan son derece memnunum. Bir arkadaşımızın genel başkan olmak için adaylığını koyması bizim partimizin ve demokrasimizin geleneklerinde vardır. Ben, asla ve asla 'neden genel başkan adayı oldun, ben burada oturuyorum' diye bir düşünce içinde hiç olmadım, olmam da doğru da olmaz zaten. Seçimler, eğer kurultayımız yapılırsa demokratik bir süre içinde yapılır. Daha önce basın toplantısı yapan arkadaşlara şunu söyledim, 'kurultayı toplamak istiyorsanız imzaları getirin ben hemen kurultayı toplayacağım' diye ama anlaşılıyor ki imza toplamakta biraz zorluk çekecekler. Meraklanmasınlar ben kurultayı toplayacağım"

    "Biz kurultayı toplayacağız"

    Kurultayın tarihine, "Arkadaşlarla görüştükten sonra karar vereceğini" belirten Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Elbette, ya delegelerin oylarıyla kurultay toplanıyor veya genel başkanın böyle bir yetkisi var. Genel başkan kurultayı toplantıya çağırabiliyor, Parti Meclisimiz bir yıl erteledi 2015 seçimleri dolayısıyla ama biz kurultayı toplayacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, kurultay takviminin çağrı yapıldığında netleşeceğini dile getirerek, olası bir kurultayda genel başkanlık konusunda "Kararı delegenin vereceğini" vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Ben, hiçbir delegeye telefon edip 'bana oy verin' diye bir arayış içine girmeyeceğim. Her delegenin özgürce oy kullanmasını isterim. Her delege sağduyuyla gidecektir sandığa, oyunu kullanacaktır. Başka adaylar da çıkabilir, çıkmalıdır da sonuçta hep beraber yarışacağız" ifadesini kullandı.

    İnce'nin adaylığı

    Muharrem İnce'nin adaylığının "kendisini memnun ettiğini" belirten Kılıçdaroğlu, İnce'yi Grup Başkanvekilliğinden alma gibi bir düşüncesinin olmadığını kaydetti.

    İtalya başbakanından Türkiye şakası

    DBP'li belediye başkanına başı kesik kediyle ölüm tehdidi mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow