hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu bazı meslek örgütü temsilcilerini kabul etti

    Kılıçdaroğlu bazı meslek örgütü temsilcilerini kabul etti
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı emek ve meslek örgütü temsilcilerini kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, partideki makamında gerçekleşen kabulde, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Bayazıt İlhan ve Genel Sekreteri Özden Şener, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Mehmet Soğancı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Şaziye Köse ile görüştü.

    Görüşmede, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Yakup Akkaya da hazır bulundu.

    Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından, CHP Genel Merkezi'nden ayrılırken basın mensuplarına açıklamada bulunan Kani Beko, Kılıçdaroğlu'na, Türkiye'de yaşanan olayların durdurulması konusundaki düşüncelerini aktardıklarını söyledi.

    Muhalefet liderlerinin, seçimlerde verdiği vaatleri hatırlatan Beko, Kılıçdaroğlu'na, İç Güvenlik Reform Yasası'nın kaldırılması, kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme hakkına kavuşturulması, işçi ve emeklilerin ücretlerinin iyileştirilmesi taleplerini ilettiklerini söyledi.

    Soma'da 301 işçinin katledilmesinden sonra çıkarılan işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili önlemlerin, Bakanlar Kurulu genelgesiyle 2019'a ertelendiğini ifade eden Beko, Kılıçdaroğlu'na bunun, şu an kapalı olan 60 madenin açılarak, ölüme davetiye çıkarılması anlamına geldiğini anlattıklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Örgütlü gücümüzü ortaya koyacağız"

    Türkiye'de savaş değil, barış, kardeşlik istediklerini dile getiren Beko, "Biz, savaştan değil, barıştan yana olduğumuzu ve önümüzdeki dönemde savaşı durdurabilmek için emek, meslek örgütleri olarak elimizden gelen örgütlü gücü ortaya koyacağımızı ilettik. CHP Genel Başkanı'ndan da barışa dair daha fazla emek vermelerini ve bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını talep ettik" diye konuştu.

    "AK Parti-CHP hükümeti kurulabilir mi?" sorusuna, Beko, "Türkiye'de yaşanan olaylara baktığımızda, TBMM bir an önce açılmalı ve alacağı önlemlerle, kalıcı barışı bir an önce tesis etmelidir. Silahların gölgesinde, barış olmaz. Tetiklerden bir an önce eller çekilmeli, gençler ölmemeli, yaşamalı" yanıtını verdi.

    Beko, bugünün, milletvekillerinin tatil yapma değil, çalışma zamanı olduğunu savunarak, 14 Ağustos Cuma günü, saat 12.00'de, TBMM Dikmen Kapısı'nda, Meclis'in açılması talebinde bulunacaklarını belirtti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow