hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den Soma mesajı

    Bahçeliden Soma mesajı
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, "Türk devleti tüm imkanlarıyla olay mahallindedir. Herkesin kalbi Soma için atmaktadır. Şu an toprak altında mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılmaları, sevdikleriyle ve sevenleriyle kavuşmaları Rabbimden dileğimdir" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, Soma'daki maden faciası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin büyük bir acı ve felaketle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

    Manisa'nın Soma ilçesinde, özel şirket tarafından işletilen bir maden ocağında, trafo patlamasıyla çıkan yangın sonucunda dayanılmaz bir kayıp yaşandığını belirten Bahçeli, "Son yılların en korkunç, en kahredici müessif hadisesi bu şekilde gerçekleşmiştir. Şu ana kadar 205 işçi kardeşimiz maalesef Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. En büyük korku ve kaygımız ise kayıp sayısının artma ihtimalidir. Halen, maden ocağında mahsur kalmış çok sayıda işçimizin olması ve geçen her anın aleyhe işlemesi endişeleri artırmakta, umutları kırmaktadır. Aziz milletimizin duaları Soma'yladır" değerlendirmesinde bulundu.

    Bahçeli, açıklamada, şunları kaydetti: "Herkesin gözü kulağı Soma'dan alınacak haberlere kilitlenmiştir. Arama kurtarma ekiplerinin canla başla çalışmalarını sürdürdükleri anlaşılmaktadır. Türk devleti tüm imkanlarıyla olay mahallindedir. Herkesin kalbi Soma için atmaktadır. Şu an toprak altında mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılmaları, sevdikleriyle ve sevenleriyle kavuşmaları Rabbimden dileğimdir. Hepimizi gözyaşına ve mateme boğan maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet; kederli ailelerine, Somalı vatandaşlarıma ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan işçilerimize de geçmiş olsun dileklerimle birlikte acil şifalar temenni ediyorum."

    Kılıçdaroğlu: Dileğimiz,acılarımızın daha da  büyümemesi

    CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklama şöyle;  "Bu sabah yapacağı Türk-İş ziyareti ile, saat 13.00’te Başkanlık edeceği MYK toplantısını iptal eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu büyük acılar yaşanan Soma’ya gitmek üzere Etimesgut’tan hareket edecek.

    Kılıçdaroğlu Akhisar / Akselendi’ye indikten sonra Soma’ya geçecek ve taziyelerde bulunacak. Kemal  Kılıçdaroğlu, “Soma’da şehit işçilerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, işçi arkadaşlarına, Soma’ya ve Türkiye’ye başsağlığı ile sabır dileyeceğim. MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle acıların yaşandığı yerlere ziyaretlerde bulunacak, ilgililerden yetkililerden de bilgiler alacağım. Dileğimiz, yüreklerimizi yakan, içimizi çok derinden inciten, yüreğimizi yaralayan  acılarımızın, üzüntülerimizin daha da  büyümemesi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow