hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Erdoğan beni neden dinlemiyor? Cesaret edemiyor"

    Kılıçdaroğlu: Erdoğan beni neden dinlemiyor Cesaret edemiyor
    expand

    TOBB 70'inci Mali Genel Kurulu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından hemen ayrılan Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi, "Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70'inci Mali Genel Kurulu'na katıldı.

    Genel Kurul'da konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

    Başbakan Erdoğan'ı ardından kürsüye gelen Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından ayrılmasını eleştirerek; "Saygın her devletin protokol kuralları vardır. TOBB'un değerli yönetimine seslenmek istiyorum. Siz neden bu protokol kurallarına uymuyorsunuz? Hangi gerekçeyle? Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa korkmasında bu ülkede Cumhuriyet ve demokrasi var. Neden korkuyorlar? Konuştu ve ayrıldı. Neden beni dinlemiyor ? Cesaret edemiyor" dedi.

    Kılıçdaroğlu: "TOBB protokol kurallarını neden uygulamıyor?"

    Kılıçdaroğlu, "Sayıştay raporlarını getirtmeyeceksiniz, anayasal kurumu çalıştırtmayacaksınız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin billboardlara parasını ödeyerek vereceği ilanı yayınlatmayacaksınız, 'yasama ve yargı benim için ayakbağı' diyeceksiniz, sonra bu ülkede demokrasiden söz edeceksiniz, hukukun üstünlüğünden söz edeceksiniz" diye konuştu.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Anayasa Mahkemesi'nde protokol kuralları uygulanır, Danıştayda protokol kuralları uygulanır, Kutlu Doğum Haftası, Mevlana'yı anma törenlerinde protokol kuralları uygulanır, neden TOBB'a gelince protokol kuralları uygulanmıyor. Eğer TOBB'un yöneticileri korkuyorlarsa korkmasınlar bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi var. Neden korkuyorlar?" dedi.

    Kılıçdaroğlu, "Bana sordular, 'eski bir genelkurmay başkanı cumhurbaşkanı adayı olursa destekler misiniz', sivil birisi olması gerektiğini söyledim, yanlış mı söyledim, benim görüşüm bu. 'Sen de sivilsin, ben de sivilim' diyor. Ben zaten sana bir şey demedim ki ama sen üstüne alınıyorsun, neden? Çünkü bizi dinlemiyor, ne söylerse 'bunlar mutlaka menfi birşey söyler' takılmış eskilere. Dünya değişti, insanlar değişti, Türkiye değişti, hepimiz değiştik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan Taner Yıldız'a istifa çağrısı

    Cumhurbaşkanlığı seçimleri

    Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı şaibeli olmamalı, öfkeyi sanat olarak kullanmamalı, halkı kucaklamalı, sade olmalı, güzel bir dil kullanmalı, herkese eşit mesafede olmalı, bağımsız ve tarafsız olmalı, devletin bütün kurumlarını uyum içerisinde çalıştırmalı, halkın adamı olmalı. Cumhurbaşkanı böyle olmalı, biz böyle istiyoruz. Yanlış bir tartışmayı yapıyoruz; 'Ali mi olsun cumhurbaşkanı, Veli mi olsun?' niye onları tartışıyoruz? Önce cumhurbaşkanın niteliklerini tartışmalıyız" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow