hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "O savcıyı kutlarım"

    Kılıçdaroğlu: O savcıyı kutlarım
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından, hemen yanındaki aile çay bahçesine giderek vatandaşlarla sohbet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast iddialarına ilişkin savcının soruşturma başlattığı hatırlatılınca, iddiaların kim tarafından ortaya atıldığını sordu. Gazetecilerden kaynağının belli olmadığı ifade etmesi üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Güzel, başsavcılığı kutlarım. İddiaları kim ortaya çıkarırsa somut delillerle savcıyı kutlarım" dedi.

    Gazetecilerin iç güvenlik yasasın görüşüldüğü meclis salonundaki kavgaları sorması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

    "İç güvenlik yasası getiriyorsunuz, parlamentoda terör estiriyorsunuz. Bunun adı iç güvenlik yasası değil. Nasıl bir iç güvenlik yasası ki, muhalefet partilerine saldırıyorsunuz ve yaralıyorsunuz. Eğer milletvekiline bunu yapıyorsanız Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşa ne yapacak. Onların dokunulmazlığı var bunu yapıyor, vatandaşın dokunulmazlığı yok onların da ensesinde boza pişirecek. Bakın Abdullah Gül açıklama yaptı 'bir daha gözden geçirin' diye. Sağduyunun sesi sonunda söylüyor. Gerçek bir. Vatandaş huzur içerisinde yaşamak istiyor. Vatandaşın derdi mi var? Bu kahveye geldik oturduk işte ne güzel. Bir derdimiz mi var? Ama buradan biri gelecek diyecek ki 'bir dakika sen makul şüphelisin, seni içeri atacağız' Niye arkadaşlar? Hangi gerekçesiyle? 'Seni tutuklayacağım' hangi gerekçeyle? Bunlar doğru değil. Türkiye birinci sınıf demokrasiyi kabul etmek zorundadır. Birinci sınıf demokrasi. Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da nasılsa, Belçika'da nasılsa, Japonya'da nasılsa bizim ülkemizde birinci sınıf demokrasi öyle olsun. Vatandaşımız buna layık. Niye üçüncü sınıf demokrasi olsun. Niye iktidar elinde sopayla gezsin. Devlet vatandaşa hizmet etme aracıdır. Baskı kurma aracı değildir. Devletin eline sopa verip, vatandaşın ensesinde boza pişiremezsiniz. Yapmak istedikleri bu, biz de buna karşıyız. Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz bunu. Zaten kanun var, yüzünü kapatanı yakalar götürürsünüz. Molotofkokteyli atanı savunan mı var? Kim yapıyorsa, molotofkokteyli atıyorsa yakalar, götürürsün. Sen yakaladın götürdün de birisi karşı mı çıktı? Yok öyle bir şey. Vatandaşı kandırıyorlar. Amaç ne? Amaç seçime gidiyoruz AKP kan kaybediyor. 'Acaba biz baskı kurarak bu milleti nasıl korkuturuz?' Millet sizden korkmaz."

    "Türkiye batıda alay konusu oldu"

    Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerinin rehin alındığı iddialarının  sorulması üzerine, askerin nöbet değişimi yapıp yapmadığını sorarak şöyle devam etti:

    "Nöbet değişimi neden yok? Eskiden vardı şimdi neden yok? Davutoğlu bu soruya nasıl cevap verecek şimdi? Ben şahsen utanıyorum. 'Büyük, güçlü Türkiye' diyoruz, 'onurlu Türkiye' diyoruz. Süleyman Şah'taki askerlerimizi bile koruyamayan bir Türkiye gerçeği çıktı karşımıza. Bütün bunları halkın gözünden kaçırıyorlar. Bu ülkenin Başbakanı Davutoğlu da, bu ülkenin Cumhurbaşkanı da artık batıda alay konusu oldu. Nereye giderseniz gidin alay konusu oldu. Mustafa Kemal'in Türkiye'si böyle bir Türkiye değildir. Cumhurbaşkanı ve başbakanı da onurlu olmak, dirayetli olmak zorundadır. Sözünü güvenilen kişi olmak zorundadır. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti bütün dünyada yalnız bırakıldı. Yalnız kaldı, yazık, günahtır bu ülkeye. Onun için diyoruz Türkiye iyi yönetilmiyor."

    Fethullah Gülen'in avukatından açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in yüzlerce hücresi var

    IŞİD militanlarının Türkiye'ye sızdığı iddialarına ise 'IŞİD'in Türkiye'de uyuyan yüzlerce hücresi' olduğunu öne sürecek cevap veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

    "Herkes bunu biliyor. Hükümet de, istihbarat teşkilatı da biliyor. Ama hükümet IŞİD'i terör örgütü olarak kabul etmiyor. Sorun da oradan çıkıyor zaten. Bu hükümet IŞİD'e destek veriyor. O nedenle dünyada alay konusu oluyor. Türkiye'nin itibari yerlerde. Bir terör örgütüne Türkiye Cumhuriyet nasıl destek verir? Silah, militan desteği veriyor. Bütün bunların hepsini biz biliyoruz. Dünya da biliyor aslında."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamalarının ardından vatandaşlarla çay içerek sohbet eden Kılıçdaroğlu ve yanındakiler Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) toplantısı için Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddialarına soruşturma

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow