hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu: "Konsolosun eşiyle konuştum"

    Kılıçdaroğlu: Konsolosun eşiyle konuştum
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "(Musul konsolosluğu personeli) Güvenliklerinin yerinde olduğuna dair bilgi var. Konsolosun eşiyle dün akşam konuştum. Herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gerçekleştirdiği görüşmeler kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı TBMM'de ziyaret etti.

    Gazetecilerin Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na IŞİD militanları tarafından düzenlenen baskına ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuya ilişkin Dışişleri Bakanı Ahmet
    Davutoğlu ile yapacağı görüşmeyi hatırlatarak, ondan sonra düşüncelerini açıklayacağını söyledi.

    Kılıçdaroğlu, konsolosluk görevlilerinin durumuna ilişkin kendisine ulaşan bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine de "Güvenliklerinin yerinde olduğuna dair bilgi var. Konsolos Bey'in eşi ile dün akşam konuştum. Herhangi bir sorun olmadığı ifade edildi. UND'nin Sayın Genel Başkanı ile görüştüm. Onlar da TIR şoförleriyle ilgili olarak 8'i hariç bir sorun olmadığını ifade ettiler. 8'i ile ilgili henüz bilgi kendilerine ulaşmadığını ve oraya bir heyet gönderdiklerini ifade ettiler. Durumu yakından takip ediyoruz" karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu, "Nerede tutulduklarını söylediler mi?" sorusunu ise "Hayır o konuda ayrıntı vermediler" şeklinde yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow