hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimi mitingleri programı belli oldu

    Kılıçdaroğlunun cumhurbaşkanlığı seçimi mitingleri programı belli oldu
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçim miting programının 17 Temmuz'da İstanbul Beylikdüzü mitingiyle başlayacağı ve 9 Ağustos'ta Kadıköy mitingiyle sona ereceği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçiminde yapacağı mitingler hakkında ortak açıklama yaptığı belirtildi.

    Ortak açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustos'a kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Tekirdağ, Antalya, Amasya, Eskişehir, Manisa, Malatya, Tokat, Giresun Mersin ve Hatay'ın da bulunduğu illerde miting düzenleyeceği bildirildi.

    Mitinglerin şölen şeklinde geçmesinin planlandığı belirtilerek, mitinglerle ilgili CHP örgütleri ve partili belediye başkanlarının gerekli her türlü çalışmayı yapacağı, mitinglerin iftar sonrasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

    Kılıçdaroğlu'nun CHP'li belediyelerin iftar ve sahur etkinliklerine de katılacağı belirtilerek, bu etkinliklerde konserler ve gösterilerin de olacağı ifade edildi.

    "Kaygı taşıyan insanlar Kılıçdaroğlu'na güvensinler"

    Genel Başkan Kılıçdarloğlu'nun 17 Temmuz'da İstanbul Beylikdüzü'nde başlatacağı mitingin, 9 Ağustos'ta İstanbul Kadıköy mitingi ile tamamlanacağı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin içeride ve dışarıdaki sorunların üstesinden gelmesi gereken önemli bir süreç. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili cesur davranıp uzlaşma kültürünün mimarı olmuştur. CHP'nin böyle önemli bir konu karşısında duyarsız davranması düşünülemez. CHP'ye düşen, uzlaşma kültürünün mimarı olmaktı. CHP de bunu yerine getirdi. Kaygılar, eleştiriler, tartışmalar olabilir, bunlar çok doğaldır. Ancak, şuna inanın, kaygı taşıyan insanlar, Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye güvensinler. CHP'nin, bugün farklı siyasi partilerle Türkiye kamuoyuna cumhurbaşkanı adayı olarak sunmuş olduğu Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ile inşallah 10 Ağustos'ta, ilk turda tarihi bir zaferi ilan edeceğiz. Bundan asla şüphemiz yoktur. Tüm yurttaşlarımızı şölen havasında geçecek olan mitinglerimize davet ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow