hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kız kardeşine tecavüzle suçlanan imam: "Rezil oldum"

    Kız kardeşine tecavüzle suçlanan imam: Rezil oldum
    expand

    Erzurum'da kız kardeşleri 23 yaşındaki H.B.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan köy imamı 29 yaşındaki A.B. ile 27 yaşındaki M.B., Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kız kardeşinin iftira attığını söyleyen imam A.B., "Din görevlisiyim. Yüzlerce kız öğrenci okuttum. Bu güne kadar tek bir şikayet olmadı" dedi.

    Merkez Yakutiye İlçesi'nde oturan H.B., geçen kasım ayında polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

    Annesi İ.'yi 7, babası A.'yı ise 1 yıl önce kaybettiğini belirten H.B., Kars'ın bir köyünde imam olan ağabeyi A.B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti.

    Son olarak küçük ağabeyi M.B.'nin de tecavüzüne uğradığını ileri süren H.B.'nin şikayeti üzerine iki erkek kardeş tutuklandı.

    Kardeşler hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

    Bugün yapılan ikinci duruşmada ağabeyler A.B., M.B. ile mağdur ve sanık avukatları hazır bulundu.

    "Tecavüz ettiğini detaylı şekilde anlattı"

    Duruşmada tanık olarak dinlenen H.B.'nin kaldığı Aile ve Sosyal Politikalar Kadın Konukevi Müdiresi Şükran Göktaş şunları anlattı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kuruma gelen kadınlarla rehberlik görüşmesi yapıyoruz. H.B. ilk iki gelişinde ağabeyi M.B.'den dayak yemişti. Kendi isteği ile ayrıldı. 3'üncü gelişinde ağabeylerinin tecavüz ettiğini detaylı şekilde anlattı. 'Kars'taki ağabeyim gelince diğer abim M.B. evden çıkıyordu' dedi. Zorla birlikte olduklarını anlattı.

    Daha sonra sanıkların avukatı kuruma gelip kendisiyle izin alarak görüştü. Dilekçe yazmış ve şikayetçi olmadığını iftira attığını söylemiş. H.B, kurumda kalan diğer kadınlara 'İftira attığımı söyledim, içim rahatladı. Kaç aydır uyuyamıyorum, bu gece rahat uyku uyuyacam' demiş ve o gün çok mutluymuş.

    H. hanım kurum içerisinde tutarlı ifadeleri olan biri değil. Kendisi yönlendirmeye açık biri. Kurumda olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıyor. Hastaneye götürülünce oradaki erkekleri gösterip 'benim sevgilim' diyormuş. Benim hiç söylemediğim şeyleri olmuş gibi anlatıyor. Bu nedenle kaç kez kendisini uyardık."

    İmam: "Temize çıkmak istiyorum"

    Kız kardeşi H.B.'nin bahsettiği olay tarihinde Kars'ta görevinin başında olduğunu söyleyen imam A.B., "Kuran kursu yoklama defterinde her gün imzam var. Kız kardeşim telefonunun elinden aldığımızı anlatmış, o telefonu kendisine ben aldım. Elinden neden alayım. Ben bir din görevlisiyim. Yüzlerce kız öğrenci okuttum. Bugüne kadar tek bir şikayet olmadı. İnsanlara rezil oldum. Evim yağmalandı. Eşim bu iftira yüzünden benden ayrıldı. Bu iftiradan kurtulup temize çıkmak istiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mağdur H.B.'nin avukatı ise müvekkilinin yönlendirmelerle ifadesini değiştirdiğini anlattı.

    Müvekkilinin ablası R. ile telefon görüştüklerini belirten avukat, "H.'nin ablası 'Abilerimizi içeriden çıkar, onları İstanbul'a göndeririz sen de burada rahat edersin. Aksi halde kadın sığınma evinde kalırsın' demiş. Yönlendiriliyor müvekkilim" diye konuştu.  

    Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı H.B.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınacak raporun sonucunun beklenmesi için erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow