hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Amerika'nın keşfi" iddiasının sahibi Prof. Sezgin konuştu

    Amerikanın keşfi iddiasının sahibi Prof. Sezgin konuştu
    expand

    "Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan önce Müslüman denizcilerin ulaştığı" iddiasının sahibi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in, "Arap-İslam Edebiyatı Tarihi" adlı eseri Gülhane'de tanıtıldı. İddiası sorulan Prof. Sezgin, "Bunu yazdım, fakat bugüne kadar milletimden tek seda bana gelmedi. Bunun teessürü içindeyim. Ben bunlarla sizi harekete geçirmek istiyorum. Allah size bir hayat vermiş fakat bunu iyi kullanmıyorsunuz. Bunu iyi kullanmanız için heyecanı vermek istiyorum. Kitapta yazılan her şey doğrudur" dedi. Sezgin ayrıca "Bu kitap 30 sene evvel bu kitap çıkmış olsaydı, bugünkü Türkiye'nin durumu başka olurdu" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya İslam Bilimleri Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'in, birinci cildi Türkçe'ye çevrilen 'Arap-İslam Edebiyatı Tarihi' eseri Gülhane'de tanıtıldı.

    Tanıtıma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve aynı zamanda İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı üyesi olan Bilal Erdoğan da eşlik etti.

    Prof. Dr. Fuat Sezgin, "Şimdi Türkiye'de bir uyanma başladı tünelin sonunda ışığı görmeye başlıyoruz demektir. 30 sene evvel bu kitap çıkmış olsaydı, bugünkü Türkiye'nin durumu başka olurdu" dedi.

    İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı'nda (geçtiğimiz cumartesi) gerçekleşen tanıtım toplantısında Fuat Sezgin'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve aynı zamanda İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı üyesi olan Bilal Erdoğan da eşlik etti.

    Amerikanın keşfi iddiasının sahibi Prof. Sezgin konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, iş adamı Yılmaz Ulusoy ve çok sayıda davetli yer aldı.

    Burada katılımcılara eserini tanıtan Sezgin, eğitim hayatı ile ilgili bilgiler verdi.

    Sezgin, "Kitabın 1. cildi çıkmak üzereyken 30 forması çıkmışken kitabın tercüme edilmesini istedik. Bunu yapacaksınız kim okuyacak dediler. Bu kitaplar ile bize ne kadar yanlışlıklar geldiğini anlatmaya çalışıyordum. Şimdi Türkiye'de bir uyanma başladı tünelin sonunda ışığı görmeye başlıyoruz demektir. 30 sene evvel bu kitap çıkmış olsaydı, bugünkü Türkiye'nin durumu başka olurdu" dedi.

    Erdoğan: "Bunlar ecdadının karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyor"

    "Amerika'nın keşfi" sorusu

    Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Sezgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Amerika kıtasına Kristof Kolomb'dan önce Müslüman denizcilerin ulaştığı" açıklaması ile ilgili olarak, "Sezgin, "Bunu yazdım, fakat bugüne kadar milletimden tek seda bana gelmedi. Bunun teessürü içindeyim. Ben bunlarla sizi harekete geçirmek istiyorum. Allah size bir hayat vermiş fakat bunu iyi kullanmıyorsunuz. Bunu iyi kullanmanız için heyecanı vermek istiyorum. Kitapta yazılan her şey doğrudur. Gelecek zamanlarda bunların müdafaasını yapmaya kendinizi hazırlayınız" diyerek cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kolomb o kubbeyi nasıl anlatmıştı?

    Otuz yılı aşkın süredir çalışmalarını Frankfurt'ta bulunan Wolfgang Goethe Üniversitesi'nde yürüten Sezgin'in, Türkçe'ye çevrilen 'Arap-İslam Edebiyatı Tarihi' isimli eseri, İslam'ın ilk döneminden itibaren din, tarih, edebiyat, coğrafya ve haritacılık olmak üzere bütün ana ve yan bilim dallarını konu edinmekte.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amerika'yı müslümanlar keşfetti"

    İspanyollar'dan Erdoğan'a Kolomb yanıtı: "İspat edin"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow