hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komutanın kolundaki F4 mesajı

    Komutanın kolundaki F4 mesajı
    expand

    Birbiri ardına gelen F-4 uçak kazaları ve şehit olan pilotlar, uçaklar konusunda kamuoyunda soru işaretleri yarattı. Hava Kuvvetleri ise, F-4'ler "güvenli mi" sorularına hiç beklenmedik şekilde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in haberine göre mesaj, Genelkurmay'ın F-4'ler konusundaki  tartışmaları sonlandırmak için, düşen son uçağın bağlı olduğu hava üssüne Eskişehir 1. Hava İkmal Merkezi'ne gerçekleştirdiği basın turunda geldi. Basın turuna katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan 1. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez'in kolunda, F-4'lere "güvenilmesi gerektiğine" ilişkin bir mesajın yer aldığı, bir peç dikkat çekti;

    Generalin kolundaki peç üzerinde İngilizce şöyle yazılıydı;

    "Someone over 50 you can trust. Phantom II F-4 2020 50 years"
    "50 yaşın üzerindeki birine güvenirsiniz. Phantom II F-4 2020 50 yıl"

    RF-4 uçakları artık uçmayacak

    10 günde 3 uçak düşmüştü

    F-4 uçaklarının güvenilirliği konusundaki tartışmalar, 10 gün içinde 3 F-4 uçağının düşmesi, 6 pilotun da şehit olması nedeniyle başlamıştı. Önce Malatya'da 2 adet F-4 uçağının düşmüş ve 4 şehit verilmiş, üzerinden 10 gün geçmeden de Konya'da bir F-4'ün daha düşmüş, ve 2 pilotun şehit olmuştu.

    Şehidin babasının feryadı

    Konya'da şehit olan Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın babası Hayri Tanış'ın feryadı ise, F-4'ler üzerindeki tartışmaları alevlendirmişti. Kaza sonrasında basına konuşan baba Hayri Tanış, "Yavrum, uçan tabut ile gitti diye yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum. Ben yanıyorum onlar da yansın. Onlar da yansın. Ben öldüm artık bundan sonra öldüm. Millet vatandaş duysun bunları. Başka analar ağlamasın, başka ocaklar sönmesin" demişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Komutanın kolundaki F4 mesajı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow